Apple waarschuwt Genius Bar: voorraad iPhone 3GS bijna op

De voorraad iPhone 3GS is op, meldt Apple aan de Genius Bar-medewerkers. Het kan een teken zijn dat de iPhone 3GS definitief van de markt verdwijnt.

iPhone 3G SIn afwachting van Apple’s volgende generatie iPhone is Apple alvast wat voorbereidingen aan het doen. Zo hebben ze een wereldwijde e-mail gestuurd naar medewerkers van de Genius Bar, om te waarschuwen dat de voorraad van de iPhone 3GS flink is geslonken. Tot nadere instructies volgen moeten de Genius Bar-medewerkers de volgende aanpak volgen: schermreparatie aanbieden, de voordelen van een nieuwe iPhone uitleggen en in het uiterste geval de iPhone 3GS vervangen. Maar dat laatste kan lastig zijn als er geen voorraad meer is. Een alternatief is dan om de klant een iPhone 4 mee te geven, maar het betekent wel dat de klant bij zijn operator een microsim moet halen.

Eerder schreven we op iPhoneclub dat de iPhone 3GS niet meer leverbaar is in België. Operator Mobistar ontkende dit, ook al kregen de Belgische APR’s geen of slechts mondjesmaat nieuwe voorraad meer aangeleverd. De iPhone 3GS is sinds 2009 op de markt en het lijkt logisch dat Apple met dit model stopt zodra de iPhone 5 op de markt is. wel is het zo dat iOS 6 nog steeds op de iPhone 3GS geïnstalleerd kan worden, wat door sommige mensen wordt opgevat als een teken dat de iPhone 3GS nog wel een tijdje in de winkel verkrijgbaar blijft.

iphone 3gs voorraad

Gisteren was in het nieuws, dat het interne design van de iPhone 5 wel eens gebaseerd zou kunnen zijn op de iPhone 3GS. Volgens RepairLabs laten foto’s van de digitizer en de wijze waarop het scherm zal worden aangebracht zien dat de behuizing aan de binnenkant vergelijkbaar is met de iPhone 3GS. Wel is er sprake van een gemoderniseerde uitvoering. De iPhone 5 zou dezelfde plastic middenframe krijgen, zoals ook bij de iPhone 3GS is toegepast. Daardoor zou je de iPhone aan de voorkant kunnen openen. Bij de iPhone 4 en iPhone 4S open je de behuizing juist aan de achterkant.

repairlab iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2012, 12:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iphone 3gs, voorraad
Device iPhone 3GS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.