Vodafone ontvangt maar 600 exemplaren iPhone 5 van Apple

Er zijn minder iPhone 5-modellen geleverd bij Vodafone dan verwacht. Het kan hierdoor mogelijk langer duren tot je bestelling arriveert.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5Er zijn minder iPhone 5-modellen geleverd bij Vodafone dan de operator had verwacht. Er zouden slechts 600 iPhones zijn binnengekomen, terwijl de provider hoopte op 1500 tot 2000 toestellen. Dit lijkt er op te wijzen dat klanten die bij Vodafone de iPhone 5 hebben besteld en hem nog niet binnen hebben, wellicht langer moeten wachten dan eerder werd gedacht.

Een medewerker van Vodafone verklaart het volgende op het officiële forum van de provider:

Wij hadden een toezegging van Apple om begin deze week een levering van 1500 tot 2000 toestellen te ontvangen.
Hier zijn wij dus ook vanuit gegaan in eerdere communicatie, we waren immers blij goed nieuws te kunnen communiceren naar jullie. Een sprankje hoop voor ons als jullie.
[Op 18 oktober] hebben we de levering ontvangen, iets waar we natuurlijk heel blij mee zijn, ware het niet dat we maar 600 toestellen hebben ontvangen voor heel [Vodafone].

Vodafone zegt de binnengekomen iPhones te verdelen over alle verkoopkanalen. De iPhones zouden hierdoor worden verspreid over Vodafone-winkels en klanten die telefonisch of via internet de iPhone hebben besteld. Het kan echter even duren tot ze worden verzonden, omdat de levering eerst moet worden verwerkt.

Er zijn al langer proberen bij Vodafone omtrent de levering van de iPhone 5. Onlangs zette de provider de online verkoop van de iPhone 5 nog stil, omdat er sprake zou zijn van beperkte beschikbaarheid en teveel vraag.

Niet alleen Vodafone lijkt last te hebben van problemen: T-Mobile verstuurt ook al enige tijd sms-berichten naar iPhone 5-kopers, waarin wordt vermeld dat de bestelling later zal worden geleverd dan verwacht. Inmiddels verwacht T-Mobile pas op 29 oktober weer een levering. Bestel je de iPhone 5 in de online Apple Store, dan duurt het nog steeds drie tot vier weken tot hij verzendklaar is.

Tipgever: Laurens

13:16 Bij KPN is de levertijd van de iPhone 5 opgelopen van 3 naar 5 weken. Dit laat de operator weten aan NU.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 13:18
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.