Kwartaalcijfers: analisten verwachten 18 miljoen verkochte iPads

Analisten verwachten dat Apple 18 miljoen iPads heeft verkocht in Q4 2012. Dat blijkt uit een inventarisatie van Forbes. De analisten denken dat er een nieuw recordkwartaal voor Apple aankomt.

new ipad presentatieOp 25 oktober gaat Apple kwartaalcijfers bekendmaken van het fiscale kwartaal Q4 2012. Traditiegetrouw zet Philip Elmer-Dewitt de voorspellingen op een rijtje van de analisten aan Wall Street. Hoeveel iPhones en iPads zal Apple gaan verkopen? En zaten ze er achteraf gezien in de buurt? Voor de iPad verwachten de analisten dat er 18,38 miljoen stuks verkocht zijn, een miljoen meer dan in het voorgaande kwartaal en 60 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De iPad is het op één na bestverkochte product van Apple en laat een indrukwekkende groeilijn zien. Van 3 miljoen stuks in het eerste kwartaal toen de iPad op de markt kwam naar meer dan 17 miljoen in het derde fiscale kwartaal van 2012.

Forbes vraagt altijd twee groepen analisten: mensen die werkzaam zijn voor de grote Wall Street-firma’s en onafhankelijke analisten. Die laatste groep is altijd wat optimistischer. De twee grootste uitschieters werken trouwens bij dezelfde firma: Navin Arthanareeswaran van Braeburn Group denkt dat er 14,8 miljoen iPads zijn verkocht. Zijn collega Michael Cranston schat 23 miljoen.

ipad verkoop kwartaal

Beide groepen (de Wall Street-analisten en de onafhankelijken) verwachten een verkooprecord wat iPad-verkopen betreft… en dan tellen nog niet eens de feestdagen en de mogelijke iPad mini mee. Een iPad mini zou wel op de verkoop van de gewone iPad kunnen kannibaliseren, maar volgens schattingen van analist Gene Munster valt dat mee: voor elke vijf iPad mini’s die over de toonbank gaan wordt er maar één gewone iPad minder verkocht.

De presentatie van de kwartaalcijfers is te volgen op de Investor Relations-pagina op de website van Apple. Je kunt luisteren naar een audioverbinding, die je na afloop nog eens kunt terugluisteren. Maar zodra er nieuws is over de iPad-verkopen lees je dat natuurlijk ook meteen hier op iPadclub.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 13:24
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kwartaalcijfers, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.