WeChat sluit groot deel accounts vanwege prostitutie

Chatapp WeChat sluit 20 miljoen accounts die gelinkt worden aan prostitutie. De berichtenapplicatie wordt vooral gebruikt in China.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WeChat header iPhone chattenDe Chinese chatapplicatie WeChat heeft maar liefst 20 miljoen accounts gesloten vanwege links met prostitutie. Uitgever Tennent sloot naar eigen zeggen ook 30.000 nepaccounts in de applicatie. WeChat krijgt daarmee een flinke knauw in haar gebruikersbestand van recentelijk nog 396 miljoen maandelijke gebruikers. Het gaat vermoedelijk vooral om Chinese accounts: de verwijdering komt na een Chinees voornemen om chatapps ‘te verschonen’.

In de actie zouden accounts die ‘geruchten verspreiden of te maken hebben met terrorisme en porno’ gesloten worden. WeChat is de grootste chatapplicatie in China en was dus een voornaam doelwit. Vorige week kondigde WeChat al aan deze week met de schoonmaakactie te beginnen, gericht op fraude en misbruik van de voorwaarden en andere gebruikers. Dat schrijft The Next Web.

Tennent zou elke dag al 10 miljoen advertentieberichten in de app verwijderen. In januari werd al een beloningsysteem aangekondigd waarin gebruikers die andere, regelovertredende gebruikers aangeven, worden beloond.

WeChat is qua aantallen een van de grootste chatapps in de wereld. WhatsApp is met 430 miljoen actieve gebruikers nog groter en wordt bovendien meer gebruikt in het Westen. Ook op WhatsApp is prostitutie echter geen onbekend begrip.

Lees ook ons artikel over chatapps en gebruikersprivacy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:09
Onderwerp wechat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.