Vodafone breidt 7 april 4G-toegang uit tot bijna alle abonnementen

Vodafone zal toegang tot 4G op 7 april uitbreiden naar Smart-abonnementen. Red-abonnementen hadden al 4G op de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone 4GVodafone zal vanaf 7 april 4G-toegang bieden in nagenoeg alle abonnementen. Op het moment is 4G nog beperkt tot alleen de Red-abonnementen van Vodafone. Vodafone volgt met de wijziging het voorbeeld van de concurrerende providers: KPN en T-Mobile bieden ook alle abonnees toegang tot 4G. Met de veranderingen lijken alleen enkele virtuele providers nog uitgesloten van 4G, al zagen we eerder vandaag ondermeer KPN’s Telfort aankondigen ook 4G te gaan ondersteunen.

Met de veranderingen krijgen klanten met een Smart-abonnement (Bel + SMS + Web) en een Business Basic-abonnement 4G-toegang. Daarmee worden de meest gangbare abonnementen van Vodafone ondersteund. De veranderingen gelden echter alleen voor nieuwe abonnees: bestaande klanten krijgen volgens Tweakers enkel een snelheidsverhoging op 3G, naar 14,4Mbit per seconde.

Lees ook: Alles over Vodafone-abonnementen

Vodafone stelt 4G met de wijziging beschikbaar voor een grotere groep nieuwe abonnees, maar dit betekent niet dat iedereen hier gelijk gebruik van kan maken. Op het moment dekt het 4G-netwerk van Vodafone ruim 40 procent van de Nederlandse oppervlakte. Tweederde van de Nederlanders zou hiermee gedekt zijn. Vodafone biedt daarnaast alleen 4G aan op frequenties ondersteund door de iPhone 5s en iPhone 5c. De frequentie van de iPhone 5 wordt door Vodafone in een aantal grote steden wel gebruikt. Meer over welke iPhone werkt op welk 4G-netwerk lees je in ons dossier over 4G.

Vodafone zal op 7 april daarnaast wijzigen hoe er met data buiten de bundel zal worden omgegaan. Abonnees kunnen er voor kiezen 2 euro per 100MB extra te betalen, of om een bundel van 1GB voor 10 euro te kopen. Ben je niet bereid om te betalen, dan wordt de internetsnelheid teruggebracht vaan 64Kbit per seconde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 11:23
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.