Vine laat zien hoe vaak een filmpje is afgespeeld

Vine laat zien hoe vaak een video is afgespeeld. De Loop Count is te zien in de iOS- en Android-app van Vine.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vine-loopsMet de iPhone-app van Vine kun je voortaan zien hoe vaak een video is afgespeeld. Het is te danken aan de nieuwe functie Loop Counts, die aan de iPhone- en Android-app is toegevoegd. Eigenlijk is het een logische variant op de teller die je bijvoorbeeld ook bij YouTube-video’s ziet en die aangeeft hoe populair een video is. Alleen staat de teller bij Vine-filmpjes meteen een stuk hoger, omdat de 6 seconden durende filmpjes lekker kort zijn en continu worden afgespeeld. Het getal wordt realtime bijgewerkt, zodat je een indruk krijgt hoeveel mensen een Vine-filmpje op een bepaald moment aan het kijken zijn.

Kijkt iemand een video tien keer, dan zal dat als 10 loops geteld worden. In de webversie van Vine is rechtsonder te zien hoeveel loops er zijn, terwijl je het in de apps rechtsboven ziet. Vine telt al sinds 3 april 2014 de loops van een video, dus je kunt ook bij oudere video’s alsnog zien hoe populair ze zijn. Alles wat voor die datum is bekeken, wordt niet meegeteld. Een plusicoontje geeft aan dat een video al voor 3 april bestond en dat het werkelijke aantal veel hoger kan liggen. Wordt je Vine-filmpje gere-vined, dan kan het aantal snel oplopen… zoals bij onderstaand zwembadfilmpje, dat de afgelopen tijd op Twitter circuleerde.

In de vernieuwde iPhone-app, die inmiddels beschikbaar is, is ook een vernieuwde homefeed te zien met grotere video’s en duidelijker gescheiden likes en commentaren. Je krijgt voortaan ook een seintje als je Vine-filmpje een bepaalde mijlpaal heeft bereikt, bijvoorbeeld 100 likes. Likes en re-vines zijn voortaan gesplitst in ‘nieuw’ en ‘reeds bekeken’.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 22:42
Categorie Apps
Onderwerpen twitter, video, vine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.