Schietspel Epoch 2 is Apple’s gratis App van de Week

Apple heeft de arcadeshooter Epoch 2 uitgeroepen tot App van de Week. In dit rasechte arcadespel moet je razendsnel kogels ontwijken.

Epoch 2Apple heeft de game Epoch 2 uitgeroepen tot App van de Week. Goed nieuws voor de ontwikkelaar, want het spel staat daarom een week lang prominent op het Uitgelicht-tabblad van de App Store. Bijkomend voordeel voor ons: net als eerdere App van de Week-winnaars, is Epoch 2 een week lang gratis te downloaden.

Epoch 2 is een driedimensionaal schietspel voor de iPhone en iPad, maar dan met speciale touchbesturing. Toen de game in 2013 verscheen, beschreven we hem als volgt:

Epoch 2 is een rasecht arcadespel, waarin het ontwijken van kogels met veegbewegingen opzij voor koprollen en sprongen tot kunst is verheven. Wegduiken, omhoog vegen, schieten, opzij vegen, omhoog vegen schieten, ander doelwit selecteren, wegspringen, wegspringen, wegspringen, omhoog vegen, schieten. Dat is ongeveer wat je in Epoch 2 doet… in een tijdsbestek van vijf seconden.

De App van de Week-actie is ook wel nodig. De indrukwekkende 3D-beelden doen vermoeden dat er flink wat ontwikkeltijd in Epoch 2 is gestoken, maar desondanks blijft de game steken op iets meer dan 20 beoordelingen in de Nederlandse App Store. Wellicht dat het spel wat populairder wordt nu Apple hem in de schijnwerpers heeft geplaatst. De ontwikkelaar kan er uiteindelijk ook nog iets aan verdienen, want hoewel de prijs van €4,49 tijdelijk is verlaagd naar 0 zitten er in de game nog behoorlijk wat in-app aankopen. Die zaten er voorheen trouwens ook al in, dus er is geen sprake van een overstap naar freemium.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 9:49
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.