Videospeler VLC nu ook voor de iPhone: vlc4iphone

VLC is binnenkort beschikbaar in een aangepaste versie van de iPhone. ZodTTD heeft vlc4iphone gemaakt, waarmee je mpeg-, avi- en mp3-bestanden kunt afspelen. Binnenkort komt daar ook nog flac en ogg bij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

VLCVLC is een populaire videospeler die bijna elk formaat aankan. Ideaal voor Mac én Windows, want als je met QuickTime of Windows Media Player een bepaald filmpje niet kunt afspelen, dan lukt het VLC meestal wel. ZodTTD is op het idee gekomen om VLC aan te passen voor de iPhone en iPod touch. Daarnaast heeft de ontwikkelaar ogg4iphone gemaakt, als frontend voor vlc4iphone. Op dit moment kan het programma nog maar een paar decoders aan, maar dat zal spoedig veranderen.

Met vlc4iphone kun je populaire mediaformaten met drag-and-drop op de iPhone afspelen: denk daarbij aan MPEG/MPG, AVI en MP3. Er wordt nog gekeken naar het afspelen van VCD, DivX, WMA en WMV maar wat straks in ieder geval lukt is het afspelen van FLAC en OGG.

Helaas valt er nog niets uit te proberen: vlc4iphone is op dit moment alleen beschikbaar gesteld aan betatesters (aka ‘donateurs’) van ZodTTD, maar er komt een publeke release aan, inclusief broncode. Betatesters kunnen vlc4iphone 0.5.0 binnenkort in Installer vinden.

Meer info: ZodTTD forum
Dank: Multinova, truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen video, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.