iPhone 12 concept met camera.

Gerucht: ‘iPhone 2020-camera stapt over naar sensorstabilisatie’

Volgens bronnen van Digitimes gaat Apple voor de camera's in de iPhone 2020 geen gebruik meer maken van optische beeldstabilisatie. In plaats daarvan zou sensorstabilisatie op de planning staan.

iPhone 2020 met sensorstabilisatie

In 2020 zal Apple sommige nieuwe iPhones niet meer voorzien van optical image stabilization (OIS) maar stapt over naar een robuustere technologie, genaamd sensor stabilization. Dat zeggen bronnen uit de industrie die niet bij naam genoemd willen worden. Deze modellen zijn ook voorzien van 5G.

Het gaat hierbij waarschijnlijk om de twee vlaggenschip-modellen, waarvan de grootste zou beschikken over een 6,7-inch scherm.

Optische beeldstabilisatie
Bij optische beeldstabilisatie worden de beelden gestabiliseerd met behulp van magneten. Deze bewegen de lenzen in alle drie richtingen binnen de behuizing, om daarmee te reageren op schokjes en beweging. Het beeld dat daarbij naar de sensor wordt geprojecteerd ziet er dan stabieler uit. Apple gebruikt al jaren optische beeldstabilisatie in de iPhones. Ook bij de iPhone 11 (Pro/Max) is dat het geval bij de groothoek- en telefotolens. Alleen de supergroothoeklens heeft het niet.

iPhone 11 Pro camera

Sensorstabilisatie
Bij sensor-shifting gaat het anders, zoals de naam al aangeeft: daarbij beweegt de beeldsensor en niet de lens. Een mogelijk voordeel daarvan is dat het beter werkt met externe lenzen, zoals Olloclip. Ook is het makkelijker om beelden in hoge resolutie te maken omdat de sensor een halve tot een hele pixel kan verschuiven tijdens de opname. Dit hoeft niet tot gigantisch grote foto’s te leiden, omdat de gemaakte foto’s daarna worden samengevoegd en bijgesneden tot een kleiner formaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2019, 10:06
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, camera, lens

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.