Video toont iPad-multitasking voor iOS 8 in actie

Een nieuwe video van ontwikkelaar Steven Throughton-Smith toont de vernieuwde iPad-multitasking in iOS 8 in actie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ipad multitasking in actieApple heeft nog geen nieuwe multitasking voor de iPad in iOS 8 geïntroduceerd, maar lijkt wel aan de nieuwe optie te werken. Eerdere geruchten wezen erop dat Apple op de iPad twee apps naast elkaar wil draaien, zodat je productiever aan de slag kunt. Bovendien bleek daar de code al voor in iOS 8 te zitten. In een nieuwe video van Steven Throughton-Smith is de nieuwe multitasking zelfs al deels te zien.

Onderstaande video laat zien hoe je met twee vingers een app opzij kunt vegen, zodat hij slechts een deel van het iPad-scherm in beslag neemt. Hierbij kan een app driekwart, de helft of een derde van het scherm gebruiken. Stroughton-Smith gebruikt iOS Simulator om de huidige beta van iOS 8 te simuleren. De getoonde mogelijkheid is dus aanwezig in de code van iOS 8.

Het moge duidelijk zijn: multitasking op de iPad is verre van af. De video van Stroughton-Smith laat zien hoe je een app opzij veegt zodat er een tweede naast kan, maar er lijkt nog geen optie te zijn om er een tweede app naast te starten. Het is wel vrij bijzonder dat Safari nu al flexibel genoeg is om met de multitasking te werken: de ingebouwde iOS 8-app verandert van formaat naarmate het scherm kleine wordt, totdat de smalste versie iets wegheeft van een langwerpige iPhone-app.

We weten nog niet wanneer Apple de vernieuwde iPad-multitasking wil introduceren. Mogelijk hoeven we enkel te wachten op een volgende iOS 8-beta, maar Apple kan de nieuwe functie ook bewaren voor de publieke versie van iOS 8 dit najaar of een latere iOS 8-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:52
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.