NUsport vernieuwd met nieuwe interface en ‘liveticker’

De sportapp van NUsport voor iPhone en iPad is vernieuwd. De app heeft een opgefrist uiterlijk en moet sneller dan de televisie met pushberichten zijn.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NUsport vernieuwd iPhone iPadHet was nog even spannend of het op tijd zou lukken, maar een dagdeel voor het aanbreken van het WK Voetbal 2014 is ie dan toch uitgebracht: NUsport’s grote update naar versie 3.0. De speciale sportapp van NU.nl is voorzien van een nieuwe interface en een duidelijk onderscheid van sporten door een nieuw zijmenu. In tegenstelling tot de applicatie op Android, ontbreken bij NUsport op iOS helaas nog de pushberichten waarvan NU belooft dat ze sneller moeten zijn dan de goals die je op tv ziet. Wel is er een ‘liveticker’: als er op dat moment wordt gespeeld, kan je de livestanden vanaf elke pagina bereiken.

Voorheen stond in dit artikel dat de ‘sneller dan tv’ pushberichten nu al in NUsport voor iPhone en iPad te vinden waren. Dat klopt helaas niet: ze worden pas in de volgende versie toegevoegd.

In versie 3.0 valt meteen op dat NUsport opent met grote foto’s voordat de reeks aan overige nieuwsberichten wordt opgesomd. Ook kan je horizontaal door de categorieën scrollen, wat we eerder zagen bij de NOS-app. Het nieuwe design zorgt ervoor dat artikelen ruimer zijn opgezet en daardoor leesbaarder zijn geworden, er is een nieuw logo en ook het scoreboard ging over de kop. Je vindt hem bovenaan een uitgebreid schuifmenu, waarna je kan kiezen uit verschillende voetbalcompetities of naar de wedstrijden van vandaag gaat. Op de wedstrijdpagina’s tref je hier geen uitgebreide opstellingen en kan je ook niet voorspellen wie er wint. Wel zie je de vorige twee onderlinge resultaten van het duel staan.

NUsport openingspagina NUsport promoscreenshot livestand

De grootste winst voor NUsport zelf zit aan de achterkant van de applicatie. De ontwikkelaar kan ter plekke nieuwe sporttoernooien en categorieën toevoegen in de app waarover bericht kan worden. Dat er momenteel geen schaatsrubriek te vinden is in de app, wil niet zeggen dat er in de wintermaanden nog steeds geen schaatsrubriek is. NUsport hoeft er de applicatie niet langer ‘hard’ voor te updaten.

Kleine verbeteringen maken de update af. In het overzicht van columns zie je in het artikeloverzicht wie hem heeft geschreven en op de FC Knudde-pagina volstaat naar beneden scrollen om meer strips te zien. NUsport trekt per maand 2 miljoen unieke bezoekers naar de website. De app voor iOS en Android bleven vooralsnog steken op 95.000 unieke gebruikers per maand met uitschieters bij sportevenementen, omdat mobiele lezers de website benaderen.

NUsport hoofdmenu NUsport bericht pagina

In de volgende versie: snelle pushberichten

In de volgende versie van de app moet vooral de snelheid van pushberichten indruk maken. Net zoals Voetbalzone Score! gisteren, belooft NU op Android goals al sneller te kunnen melden dan je ze op tv ziet.

“We claimen het livemoment. We hebben een directe verbinding met onze partner Infostrada [leverancier van voetbalstatistieken] en kunnen zo sneller zijn dan de televisie. Sneller dan Livescore.”

Dat zei Lianne Beelen, brandmanager van NUsport, vorige maand op het iMMovator Cross Media Café in Amsterdam. Verder moet de nieuwe applicatie zich in de toekomst ten opzichte van de website onderscheiden met personalisatiemogelijkheden. “Als jij een Feyenoordsupporter bent, hoef je misschien niet te weten dat iemand bij het WK Hockey iets bijzonders heeft gedaan.”

Wanneer de volgende versie van NUsport met de pushberichten en wellicht ook de eerste hint naar de personalisatiemogelijkheden uitkomt, is nog niet bekend.

Downloaden: NUsport (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 15:01
Categorie Apps
Onderwerpen sport, voetbal, wk 2014

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.