Video toont grote overeenkomsten tussen iPad en Samsung Galaxy Tab

Volgende week zal de Samsung Galaxy Tab worden gelanceerd, een nieuwe tablet op basis van Android 2.2, die verbluffend op de iPad lijkt.

samsung galaxy tabBij toestellen zoals de Samsung Wave en Galaxy S kun je er niet omheen: de fabrikant heeft wel erg goed naar de Apple iPhone gekeken. Ook bij de binnenkort te lanceren Samsung Galaxy Tab is de overeenkomst met een Apple-product weer verbluffend: van de icoontjes op het startscherm tot de openingen aan de onderkant, de kleurstelling en de manier waarop je door schermen bladert: hier is goed gekeken naar Apple’s creatie. Wel is er één opvallend verschil: de Samsung Galaxy Tab is ongeveer half zo klein als de iPad. Samsung gaat de Galaxy Tab volgende week officieel aankondigen op de IFA-beurs in Berlijn.

Samsung wil de Galaxy Tab niet alleen als tablet maar ook als e-reader gaan verkopen. Intern vind je een 3,2 megapixel camera, een 3G-optie, Wi-Fi, Bluetooth en (in de Chinese versie) ook een tv-functie. Vorige week verscheen er al een (onscherpe) video van de Samsung Galaxy Tab.

De video die nu is verschenen is een stuk duidelijker en laat ook meteen het verschil in grootte met de Samsung Galaxy S zien. De Galaxy Tab is klein genoeg om in één hand te kunnen vasthouden, als een handcomputer. Het apparaat draait op Android 2.2 waarbij Samsung wat aanpassingen heeft gedaan om het meer op iOS te laten lijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2010, 15:24
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, samsung, samsung galaxy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.