Video-app Cinamatic is Apple’s gratis App van de Week

Apple heeft video-app Cinamatic Pro uitgeroepen tot gratis App van de Week. Een paar belangrijke functies zitten achter een in-app aankoop.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Cinamatic iPhone appIn Apple’s App van de Week-rubriek ditmaal een ideaal hulpmiddel voor het maken van korte, fraaie iPhone-filmpjes. De iOS-applicatie Cinamatic biedt namelijk de middelen om een iPhone-filmpje in korte tijd strakker te maken, door er bijvoorbeeld filters aan toe te voegen. Cinamatic is een week lang gratis te downloaden, maar er zit een addertje onder het gras: een paar significante functies zitten verborgen achter een in-app aankoop.

Cinamatic shopCinamatic is van zichzelf al een strakke video-app. De applicatie is ontwikkeld door Hipstamatic, de ontwikkelaar van een geprezen, gelijkname fotografie-app. Daar zit ook gelijk de kracht van Cinamatic, zo bleek toen we in mei over de app schreven:

Maar waarom Cinamatic gebruiken als je precies zo kan filmen in Instagram en Vine zelf? Filters. Je krijgt er vijf meegeleverd bij de app en je hoeft ze maar één keer te proberen op je eigen video en je weet weer waarom Hipstamatic in deze tak van sport zit. Filters is bijna een beetje oneerbiedig gezegd. Darwin biedt niet alleen een gele waas, Andrei is niet zomaar een zwartwit-filter met af en toe een kleurenrandje en Marc maakt het beeld ook niet alleen warmer.

Wil je meer functies tot je beschikking, dan is een in-app aankoop van €1,79 vereist. Je ontgrendelt dan Cinamatic Pro, waarmee je muziek toevoegt, de kleuren van een video tweakt en meerdere clips aan elkaar monteert. Het is zonder deze in-app aankoop zelfs niet mogelijk om video’s van je camerarol te importeren. Het voelt als een wat oneerlijke toevoeging, aangezien Cinamatic normaal gesproken al een prijskaartje heeft van €1,79.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:05
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.