Video afspelen levert problemen op via Vodafone 3G

Afspelen van streaming video werkt tijdelijk niet meer via het Vodafone 3G-netwerk. Apps zoals Pathé en Praxis kunnen geen streaming video afspelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

praxis videoVodafone-klanten lopen momenteel tegen problemen met crashende toestellen aan. Het is echter niet het enige probleem waar ze mee zitten. Ontwikkelaar Bart van den Berg ontdekte bij het bouwen van mobiele apps dat diverse apps die streaming video bevatten, niet meer goed werken. De video’s worden niet goed weergegeven of helemaal niet afgespeeld. Het probleem doet zich onder andere voor bij de Praxis iPhone-app en de Pathé iPhone-app. Andere applicaties zoals IMDb, YouTube en Uitzending Gemist werken wél goed.

Op dit moment is het onduidelijk wat de oorzaak van het probleem is. Een mogelijke optie is dat het te maken heeft met het gekozen protocol: de ene groep applicaties gebruikt 3GPP voor het afspelen van de video’s, terwijl de andere gebruik maakt van MP4. Volgens ontwikkelaar Sharewire (van de Pathé-app) kan het ook iets te maken hebben met de mediacompressie-/transcodeerservice voor video’s die Vodafone gebruikt om bandbreedte te sparen, maar volgens Vodafone zelf is dat niet het geval.

Woordvoerder Jan van der Aa zegt in een reactie aan iPhoneclub dat er mogelijk geen verband is met de update naar iOS 4.3:

Vodafone heeft de werking van de video’s binnen de twee genoemde apps momenteel in onderzoek. In dit stadium is er geen reden aan te nemen dat dit gerelateerd is aan de iOS 4.3 upgrade.

Update: Het probleem zou sinds vanmorgen opgelost moeten zijn. Vodafone bleek bepaalde contenttypes (ongewild) te blokkeren met een filter. Als video’s in bepaalde apps nog niet werken, kunnen ontwikkelaars contact opnemen met Vodafone.

Tipgever: Bart (ysm2.nl)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2011, 16:01
Categorieën Apps, Providers
Onderwerpen pathé, video, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.