Verpakkingen van ‘iPhone 5C’ duiken op in China

Verpakkingen van de 'iPhone 5C' wijzen op een plastic omhulsel voor de budget iPhone. Maar het is de vraag of de foto's echt zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone_5c_purported_packagingOp de Chinese WeiPhone-forums zijn verpakkingen van een zogenaamde ‘iPhone 5C’ opgedoken. Het zou gaan om verpakkingen voor de iPhone Lite, waarbij de C staat voor Color. Maar de eerste reacties zijn sceptisch: het kan net zo goed gaan om een fabrikant van neptoestellen, die een berg verpakkingen op de foto heeft gezet. Het enige wat zeker is, is dat de foto op WeiPhone is verschenen. De naam past niet in de merknamen die Apple normaal gesproken hanteert, met aanduidingen ‘mini’ en ‘nano’. Overigens past de naam ‘iPhone Lite’, die al een tijdlang voor het gemak wordt gehanteerd om het nog naamloze budgettoestel aan te duiden, ook niet in het gebruikelijke rijtje van Apple.

De naamgeving iPhone 5C zou een variatie kunnen zijn op iPhone 3GS en iPhone 4S, waarbij Apple ook een extra letter achter een al bestaande productnaam plakte. De verpakkingen op de foto tonen niet de gebruikelijke kartonnen doosjes die Apple sinds 2007 voor de iPhone gebruikt. De verpakking lijkt meer op die van de iPod touch, die al vanaf het begin van plastic is gemaakt (maar transparant is). Een plastic verpakking zou goed passen bij een goedkoper product. Van de andere kant: de iPad mini werd ook gewoon in een kartonnen doos geleverd. Tot nu toe leveren de foto’s vooral vragen op.

iphone_5c_purported_packaging

Update 29 juli: de website NowhereElse heeft in de foto sporen aangetroffen waaruit blijkt dat er gebruik is gemaakt van Photoshop. Ze benadrukken zes details in de foto, die erop wijzen dat er met de foto geknoeid is.

nowhereelse-doosjes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 9:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 5c, verpakking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.