Veilige chat-apps Threema en Surespot vernieuwd

De veilige chat apps Threema en Surespot voor iPhone en iPad kregen updates ter bevordering van de privacy en veiligheid.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ThreemaTwee berichten apps op iPhone en iPad die volledig zijn toegespitst op privacy, zijn voorzien van updates. Surespot maakt een extra sprong op het gebied van veiligheid door je een backup-mogelijkheid te geven. Het even erg populaire Threema geeft je nu de mogelijkheid om contacten te blokkeren. In groepsgesprekken in de app zie je nu eveneens kleine profielfoto’s bij de berichten, zodat je ziet wie wat schreef.

Threema was even de best scorende betalende app in de Nederlandse App Store. Dat was even nadat Facebook WhatsApp overnam. Versie 1.8 is de eerste inhoudelijke update sindsdien en naast de genoemde punten, zijn er nog een paar verbeteringen. Zo kan je nu een overzicht van verstuurde foto’s zien als je een foto geopend hebt in beeld. Ten slotte kan je een apart geluid instellen voor groepschats. Die lopen in tegenstelling tot Telegram, in Threema wel via een beveiligde, versleutelde verbinding.

Surespot beveiligd chatten iPhoneDe zo mogelijk nog veiligere chat app Surespot (screenshot) biedt nu de mogelijkheid een backup van je account te maken. Dat is een nuttige functie als de inhoud van de chats je lief is, want tot voor kort ontbrak die mogelijkheid zodat Surespot er zeker van was dat er niks van je wordt opgeslagen. De backupmogelijkheid is dan ook offline gehouden. Via de instellingen van de app kan je een backup-document aanmaken die je vervolgens op je Mac of pc kan zetten via iTunes bestandsdeling. Heb je een nieuwe iPhone of iPad waar je het account en de bijbehorende geschiedenis op wil hebben, dan kan je de backup terugzetten door hem van je pc of Mac in iTunes te zetten. Los van de backup kan je voortaan ook automatisch inloggen in de app, als je besluit je wachtwoord op te slaan in de iCloud sleutelhanger. Verder kan je nu tussen een van je accounts wisselen als je een pushbericht ontvangt op een ander account. De optie om geen notificatiebadge op het app icoon weer te geven uit te schakelen, sneuvelde daarvoor wel.

Ook kan je een vriend nu een eigen alias meegeven. Een lange druk op een naam geeft de mogelijkheid die te veranderen. Je kan zo’n naam en iemands profielfoto ook verwijderen zo. De laatste veranderingen zijn klein.

Hoe Threema en Surespot zich zich verhouden tegenover de concurrentie op het gebied van veiligheid en privacy en verdienmodellen van chat apps, kan je in dit artikel lezen.

Downloaden: Threema (€1,79, iPhone, iOS 5.1.1+)
Downloaden: Surespot (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:32
Onderwerpen gratis sms'en, privacy, surespot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.