Vodafone introduceert nieuwe Smart-abonnementen, breidt 4G uit

Vodafone heeft vandaag nieuwe Smart-abonnementen aangekondigd. Daarnaast kunnen bijna alle abonnementen gebruikmaken van 4G.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

vodafone-logos-shutterstockVodafone heeft vandaag nieuwe Smart-abonnementen geïntroduceerd. Met Smart vervangt Vodafone de eerdere Bel+Sms+Web-abonnementen, al verandert er in de praktijk niet heel veel. Twee van de drie abonnementen zijn in prijs en geboden data, minuten en sms-berichten gelijk aan de eerdere opties. Nieuw is een derde, duurder abonnement met 700MB voor 40 euro per maand. Dit abonnement wordt tegen een actieprijs van 37 euro aangeboden. Met de introductie biedt Vodafone ook 4G aan bij meer abonnementen. Alle gangbare, nieuwe abonnementen zijn hiermee gedekt.

Eind vorige week lekten de nieuwe abonnementen al naar buiten via iCulture. Een woordvoerder van Vodafone verklaarde kort daarna dat de gelekte prijsinformatie inderdaad klopt.

Lees ook: Alles over Vodafone-abonnementen voor de iPhone

Vodafone Smart abonnement website

De Smart-abonnementen bieden alledrie een onbeperkte sms-bundel. Een Smart-abonnement kan ook gebruikmaken van Vodafone’s 4G-netwerk, maar is hierbij beperkt tot een theoretische snelheid van 25Mbps. De 4G-ondersteuning zat er ook aan te komen: eind maart maakte de provider bekend 4G-toegang uit te breiden tot bijna alle abonnementen.

Met de 4G-uitbreiding krijgen klanten met een Smart-abonnement en Busines Basic-abonnees toegang tot 4G. Daarmee zijn alle gangbare abonnementen van Vodafone ondersteund. De wijziging geldt echter alleen voor nieuwe abonnees: bestaande klanten hebben vanaf vandaag enkel een snelheidsverhoging op 3G, naar 14,4Mbps.

Op het moment dekt het 4G-netwerk van Vodafone ruim 50 procent van de Nederlandse oppervlakte. Hiermee heeft bijna 70 procent van de Nederlanders 4G. Vodafone biedt daarnaast alleen 4G aan op frequenties ondersteund door de iPhone 5s en iPhone 5c. De frequentie van de iPhone 5 wordt door Vodafone in een aantal grote steden wel gebruikt. Meer over welke iPhone werkt op welk 4G-netwerk lees je in ons dossier over 4G.

Vodafone kwam afgelopen week ook met slecht nieuws: klanten met een oud abonnement met onbeperkt internet worden overgezet op een nieuw abonnement. Hierbij krijgen de abonnees wel 75 procent korting.

Meer informatie: Vodafone

Foto bovenaan: (c) TK Kurikawa/Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 11:22
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.