Doppel-Wearable

Doppel: Laat jij jouw stemming beïnvloeden door deze wearable?

De Doppel is een polsbandje dat via trillingen jouw gemoedstoestand verandert. Zit jij op een dergelijke wearable te wachten, die je bijvoorbeeld helpt met concentreren?

Doppel-Wearable

Zonder dat je het doorhebt, hangt jouw gemoedstoestand af van tal van factoren af. De Doppel maakt hier gebruik van en geeft je meer controle over je stemming met een draaischijf op je pols. Via een iPhone-app stem je Doppel af op jouw lichaam.


Door trillingen in een bepaald tempo aan je pols te geven, lokt Doppel dezelfde reactie uit die je krijgt als je naar muziek luistert: een hoger tempo maakt je alerter, terwijl een langzame ‘beat’ je juist kalmeert.

Doppel is een geruisloze stemmingmaker

In tegenstelling tot muziek maakt de Doppel geen geluid, zodat je deze wearable op ieder moment van de dag kunt activeren om je alertheid te verhogen of te ontspannen. Tijdens een vergadering of presentatie bijvoorbeeld, waarbij je geen up tempo-nummer op kunt zetten als je concentratie even verslapt. Bovendien is een schijfje op je pols een stuk minder opvallend dan de Melon-hoofdband die je helpt te concentreren.

Doppel-besturing

Doppel werkt met een schijf die je zowel onderop als bovenop je pols kunt dragen. Met een bandje maak je hem vast als een horloge. Met het apparaatje zelf kun je niet zoveel: je kunt er bijvoorbeeld niet de tijd op aflezen. Je zult dus moeten beslissen of de Doppel belangrijk genoeg is om bijvoorbeeld de plaats van een Apple Watch of Fitbit in te nemen – tenzij je besluit om beide polsen te benutten.

Ondanks dat er geen display op de Doppel zit, kun je hem wel bedienen. Veeg bijvoorbeeld langs de rand om het tempo te verlagen, of laat het apparaatje harder gaan door op het midden te drukken. De buitenste ring kun je ronddraaien (als een volumeknop) om de intensiteit van de trillingen te veranderen.

Stem de Doppel af met een iPhone-app

Een bijbehorende iPhone-app helpt je op weg om de Doppel op jouw lichaam af te stemmen. Via de app vul je je rusthartslag in, zodat de Doppel het ritme daarop af kan stemmen.

Op deze manier kun je verschillende instellingen opslaan, bijvoorbeeld als je gaat sporten of aan het einde van de dag wilt ontspannen. Nadat je deze instellingen opgeslagen hebt, heeft de Doppel geen verbinding met je iPhone meer nodig.

Doppel-app

De oplaadbare 200 mAh batterij van de Doppel gaat zo’n tien uur mee als hij op een rustig tempo trilt. Hardlopers die de hoogste intensiteit selecteren kunnen de Doppel maar vijf uur gebruiken voordat hij opgeladen moet worden.

Doppel Kickstartercampagne

Op de Kickstarterpagina van Doppel heb je de keuze uit verschillende polsbandjes en kleuren. Daar kun je als Early Bird-deal een exemplaar bestellen voor 70 pond (€98). Naar verwachting start de levering in april 2016, mits het streefbedrag behaald wordt en dat kan nog best spannend worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2015, 12:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen concentratie, wearable
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.