Van alle verscheepte tablets is 68 procent een iPad

Er zijn maar liefst 300 procent meer tablets verscheept dan vorig jaar in het derde financiële kwartaal. En de iPad ziet zijn positie momenteel versterken over de rug van Google's Android.

iPad neemt toe qua verkopenDe tabletmarkt groeit nog steeds en van alle merken die eraan deelnemen, is Apple ronduit de grootste. Het bedrijf uit Cupertino is verantwoordelijk voor 68,3 procent van alle verscheepte tablets in het afgelopen financiële kwartaal, bijna 3 procent hoger dan het kwartaal daarvoor. In exacte getallen heeft Apple het afgelopen kwartaal 9,3 miljoen iPads op de boot gezet. Het Android-besturingssysteem staat nog maar op 26,8 procent de verscheepte tablets.

Dat is een akelige val ten opzichte van de 34 procent in het kwartaal daarvoor. Dat heeft te maken met de sterkere positie van Apple en haar iPad 2 en door een toename van concurrenten, zoals de BlackBerry PlayBook en de TouchPad die door eigenaar HP werd afgestoten en tijdelijk voor de stuntprijs van 99 dollar van de hand werd gedaan. De PlayBook haalde 4,9 procent van de markt van tablets.

Volgens IDC, het bedrijf dat de cijfers opvoert in een onderzoek, komt Android mede door de sterke Galaxy-aanbiedingen van Samsung in het vierde financiële kwartaal weer terug.

Ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar, is het aantal verscheepte tablets met maar liefst 303 procent gestegen. Eveneens lag het aantal 88,9 procent hoger dan het vorige kwartaal.

Via MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2011, 20:10
Categorie Apple
Onderwerpen android, blackberry, ipad, verkoopcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.