Ustream net op tijd in de App Store

Nog net voordat de inauguratie van Barack Obama van start gaat is Ustream erin geslaagd om de beloofde streaming-videoapplicatie in de App Store te krijgen. De applicatie is gratis, maar werkt alleen via Wi-Fi, niet via 3G. Dat de applicatie vooraf al zoveel aandacht kreeg, heeft ermee te maken dat mensen die later vandaag bijvoorbeeld […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ustreamNog net voordat de inauguratie van Barack Obama van start gaat is Ustream erin geslaagd om de beloofde streaming-videoapplicatie in de App Store te krijgen. De applicatie is gratis, maar werkt alleen via Wi-Fi, niet via 3G. Dat de applicatie vooraf al zoveel aandacht kreeg, heeft ermee te maken dat mensen die later vandaag bijvoorbeeld op hun werk zitten toch naar de beëdiging van president Obama kunnen kijken. Dat zal meteen een belangrijke test worden om te kijken of de applicatie het ook bij miljoenen kijkers tegelijk volhoudt.

Je kunt met Ustream live tv-streams volgen en meedoen aan een chat. De video’s zelf zijn liggend of staand (landscape/portrait) te bekijken. Je kunt zien hoeveel mensen er kijken en onder of naast het videobeeld de chatberichten zien. Met de knop Share rechtsboven stuur je een berichtje om vrienden te attenderen op een interessante video. Onze eerste indruk is goed: de video’s starten vrijwel meteen en zijn zonder schokken te bekijken op een (toch niet zo heel fantastisch) Wi-Fi-netwerk van een hotel.

Wat nog tegenvalt is het aanbod. Op dit moment is het aantal beschikbare video’s nog beperkt (en wat er staat is niet veel soeps), maar met de inauguratie van Obama is een enorme hoeveelheid kijkers al meteen bij de start gegarandeerd. Als je nu alvast wilt kijken: de Shiba Inu-puppies zijn op dit moment live te bekijken.

Naast deze streaming video-applicatie gaat Ustream ook nog een andere applicatie maken, waarmee je streaming video vanaf de iPhone naar anderen kunt sturen. Dat is al mogelijk met Qik, maar Ustream wil een applicatie maken die via de App Store te krijgen is en dus ook geen jailbreak vereist.

Installeren: Ustream (gratis)
Meer info: Ustream

ustream   ustream   ustream

Tipgevers: Chingon en Freddy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen streaming, televisie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.