Smartphones te moeilijk voor gewone gebruikers

Smartphones zijn veel te ingewikkeld voor de gemiddelde gebruikers, zo blijkt uit een onderzoek onder 2000 Amerikanen en 2000 Britten.

sonyericsson_xperia_x1Mobiele telefoons met geavanceerde functies zijn niet voor iedereen weggelegd. Zes van de tien gebruikers vinden het instellen van diensten net zo frustrerend als het overstappen naar een andere bank. Bijna de helft besluit daarom maar af te zien van een smartphone en kiest voor een eenvoudiger model. Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend Amerikaanse en tweeduizend Britse mobiele telefoongebruikers, uitgevoerd in opdracht van Mformation. Dit bedrijf maakt software voor het beheren van mobiele telefoons.

Als we de onderzoeksgegevens mogen geloven heeft maar liefst 95 procent van de mobiele telefoongebruikers moeite om datadiensten in te stellen op hun mobiele telefoon. Gebruikers dachten dat het wel in een kwartier gefixt was, maar bleken in werkelijkheid een uur bezig met het instellen van mobiele diensten. Het moeilijkst bleek het instellen van e-mail: bijna de helft had moeite om dit goed te doen. De mobiele dataverbinding leverde bij 40% problemen op en instant messaging leverde in 30% problemen op. Als het makkelijker zou zijn, zou 95% van de gebruikers meer nieuwigheden gaan uitproberen.

De reactie van opdrachtgever Mformation is niet helemaal verrassend: er moeten meer zaken worden geautomatiseerd en IT-managers zouden makkelijker toestellen moeten managen. Daar heeft Mformation uiteraard wel een oplossing voor.

Via: Infoworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2009, 9:42
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.