Autocorrectie van de iPhone trainen gaat via Mobile Safari

De iPhone kan leren van spelfouten, zo schijnt het. Maar om de spelling van bepaalde woorden stelselmatig te wijzigen kun je alleen in Mobile Safari terecht.

AutocorrectieAutocorrectie is een constante frustratie voor veel mensen. Soms kan het handig zijn, maar soms ook niet. Zo heeft mijn iPhone de neiging om het woord ‘nieuwtje’ hardnekkig te vervangen door ‘kieuwtje’. Als zo’n autocorrectie onopgemerkt blijft en uiteindelijk in een nieuwsbericht op iPhoneclub terechtkomt leidt dat niet altijd tot enthousiaste reacties. Gelukkig is er nu een manier ontdekt om er vanaf te komen: zorgen dat de iPhone leert wat je typt en dat kan via Mobile Safari.

In het Google-zoekvak in Safari moet je woorden die de iPhone steeds fout schrijft invoeren (in mijn geval ‘nieuwtje’) en deze handmatig corrigeren. Daarmee overschrijf je de autocorrectie-woordenlijst van de iPhone, die zich in /private/var/mobile/Library/Keyboard/dynamic-text.dat bevindt. Niet elke applicatie kan woorden leren; het lijkt erop dat het op dit moment alleen mogelijk is in Safari en bijvoorbeeld niet in de meer voor de hand liggende Notitie-applicatie.

Het schijnt in het algemeen trouwens zo te zijn, dat je de iPhone kan trainen bepaalde woorden anders te spellen, door de fout gespelde woorden stelselmatig te corrigeren. Als je het in de praktijk test blijkt dat toch niet het geval. De truc via het Google-zoekvak in Safari werkte in mijn geval wel: nooit meer kieuwtjes (hoe is dat woord ooit in die lijst terecht gekomen?) in plaats van nieuwtjes.

Via: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2009, 12:30
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.