UsBidi

UsBidi Lightning-kabel met extra functies

De UsBidi Lightning-kabel is verkrijgbaar via Kickstarter en bevat aanvullende functies, zoals snelladen en automatisch stoppen met laden als de batterij vol is. Pas echter op voor de claims die de makers doen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

UsBidi
Update 12:00 uur: Hieronder was een artikel over UsBidi te lezen, een Lightning-kabel met allerlei aanvullende functies. Bij nader inzien vinden we dat de claims omtrent deze kabel, nogal bedenkelijk zijn. iCulture-lezers hebben ons erop gewezen dat het niet nodig is om een kabel te kopen, die automatisch stopt met laden, aangezien de batterijtechnologie in de iPhone daar zelf voor zorgt. We hebben het artikel daarom ingekort tot een objectieve beschrijving van de kabel, zonder de overdreven claims.

Update 8 november: de UsBidi-kabel is van Kickstarter verwijderd (met dank aan @T1mnl voor de tip).

Update 9 november: dit is de e-mail die Kickstarter verstuurde aan backers.

Hello,
This is a message from Kickstarter’s Integrity team. We’re writing to notify you that the UsBidi – The World’s Most Intelligent Charger Ever!, project has been suspended, and your $38.00 AUD pledge has been canceled. A review of the project uncovered evidence that it broke Kickstarter’s rules. We may suspend projects when they demonstrate one or more of the following:

  • Offering purchased items and claiming to have made them yourself
  • Presenting someone else’s work as your own
  • Misrepresenting or failing to disclose relevant facts about the project or its creator

Accordingly, all funding has been stopped and backers will not be charged for their pledges. No further action is required on your part.
[…]
Regards,
Kickstarter Integrity

De UsBidi is een Lightning-kabel voor de iPhone waarmee je kunt opladen en synchroniseren. Er zitten aanvullende functies in, zoals een ‘Auto Shut off’-functie, die ervoor zorgt dat de stroomtoevoer naar je iPhone automatisch stopt als de accu vol is. Het is echter de vraag of dit nodig is, aangezien de iPhone zelf technologie bevat om het opladen van de batterij te regelen. Er zit ook een snelle oplaadstand op de kabel, die te herkennen is aan de kleur van het ledlampje in de kabel.

UsBidi

Omdat het uiteinde van de lader magnetisch is, kun je hem aan de achterkant van je Mac-scherm of aan de rand van je bed hangen met een klein magneetje. De kabel is verstevigd met textiel en is in verschillende kleuren te bestellen via Kickstarter. Het project heeft al voldoende investeringen binnengehaald. Een exemplaar kost 26 dollar en de eerste exemplaren worden in februari 2016 geleverd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 09 november: Mail van Kickstarter toegevoegd.
  • 2015 - 08 november: Deze kabel is van Kickstarter verwijderd.
  • 2015 - 27 oktober: De claims die de maker van deze kabel doen, blijken overdreven. We hebben het artikel daarom aangepast en voorzien van nuanceringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2015, 11:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, lightning, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.