UPC lanceert mobiele website om tv-opnames te programmeren

UPC gaat maandag een mobiele website aankondigen waarmee je tv-opnames kunt programmeren op je UPC Box.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

upc dvrKabelaanbieder UPC gaat op maandag een mobiele website aankondigen waarmee je je digitale tv-ontvanger kunt programmeren. De website is al online beschikbaar maar zal op de IBC-beurs in de RAI worden onthuld. Via http://m.tvgids.upc.nl kun je onderweg zien wat er op televisie komt via de UPC TV Guide. Zie je iets dat je bevalt, dan kun je na inloggen met je ‘Mijn UPC’-account een opname programmeren.

Ook is het mogelijk een herinnering voor het programma in te stellen. In de tv-gids zie je vervolgens een rode lijn onder het tv-programma, als aanduiding dat er een opname gepland staat. Mocht er een conflict optreden met een andere opname die je al eerder hebt ingeprogrammeerd, dan heb je twee mogelijkheden: je kunt aangeven dat de nieuwe opname voorrang krijgt, of dat de oude opnames belangrijker zijn.

Update: UPC is sinds december vorig jaar ook al bezig met een iPhone-applicatie. Ook daarmee kunnen klanten vanaf hun settopbox op afstand tv-programma’s opnemen. In december kwam de eerste informatie over de app naar buiten, met de belofte dat de app in de loop van 2010 beschikbaar zou komen. Tot op heden is er echter niets in de App Store verschenen. Het idee achter de app is, net als bij de mobiele website, dat je onderweg je UPC DVR programmeren: je bent bijvoorbeeld op weg naar huis en merkt dat je niet op tijd thuis kunt zijn voor je favoriete tv-programma. Via de app of de mobiele website kun je dan een opname instellen. UPC wist bij het aankondigen van de app nog niet of ze ook iets voor andere mobiele telefoons zouden gaan ontwikkelen. Het streamen van tv-programma’s zoals bij de SlingBox, lijkt er bij UPC niet te komen.

upc opnemen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2010, 12:19
Categorie Apps
Onderwerpen televisie, upc, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.