Unique-smartwatch

Unique: dit smart-bandje past ieder horloge

De Unique is een horlogeband dat nauw samenwerkt met een iOS-app. Hierdoor kun je via een LED-lamp zien of je gebeld wordt en houdt de band jouw activiteiten bij. Op Kickstarter kun je een exemplaar bestellen.

Unique-smartwatch
Er zijn al heel wat smartwatches die er uitzien als een traditioneel horloge, maar als je liever geen afscheid wilt nemen van je favoriete klok zul je iets anders moeten verzinnen. De Unique bijvoorbeeld, een horlogebandje met een LED-lampje dat alle smart-functies van een smartwatch bevat, en je gewoon aan je ouderwetse horloge kunt bevestigen.

De techniek van de Unique zit in het bandje verwerkt, wat aan de foto’s te zien wel voor een kleine bobbel in het horlogebandje zorgt. De band maakt constant verbinding met je iPhone en laat via het LED-lampje en vibratie bijvoorbeeld zien of je gebeld wordt. Door twee keer snel achter elkaar op de leren band te tikken, kun je het gesprek op je iPhone afwijzen.

Unique-app

Belangrijke iOS-app
Omdat het enige communicatiemiddel van de Unique een klein LED-lampje is, kun je er natuurlijk minder op aflezen dan een traditionele smartwatch. De bijbehorende iOS-app is daarom ook extra belangrijk, aangezien dit de enige plek is waar je de Unique kunt instellen en gegevens af kunt lezen.

De app maakt het mogelijk om je activiteit te monitoren en van welke apps je notificaties ontvangt. De mogelijkheden zijn door het ontbreken van een display natuurlijk beperkter, wat de Unique vooral handig maakt voor mensen met een duur horloge waar ze geen afstand van willen doen.

Zeker als je vooral een smartwatch zou nemen voor de fitnesstracker en het zien of iemand je probeert te bereiken. Het nadeel is natuurlijk dat je aan het LED-lampje niet kunt zien wie je probeert te bellen. Ook ondersteunt de Unique NFC.

Kickstartercampagne
De Unique is via Kickstarter te bestellen voor $139,- en moet in april 2016 geleverd worden. Als je echt een unieke horlogeband wilt zul je $499 neer moeten tellen. Dan kun je met een speciale uBirds Creator iOS-app het bandje helemaal naar eigen smaak ontwerpen, en zorgen de makers ervoor dat jouw Unique echt uniek wordt. Daarvoor moet overigens wel het Kickstarterbedrag van $50.000 gehaald worden. Met nog 28 dagen te gaan staat de teller al op $14.566.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2015, 17:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen horlogebandje, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.