Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch

Montblanc maakt traditionele horloges geschikt voor apps

Montblanc heeft de oplossing om smartwatchfabrikanten het leven zuur te maken: de e-Strap. Een horlogeband met ingebouwde module voor appnotificaties.

Wat doe je als je een erfstuk hebt gekregen? Een duur mechanisch horloge dat een fortuin heeft gekost en al generaties lang wordt doorgegeven? Die wil je straks niet zomaar in de kast leggen omdat er een Apple Watch aankomt en iedereen met slimme notificaties op z’n pols rondloopt. Montblanc heeft het antwoord. Dit luxemerk heeft bedacht dat je een notificatieschermpje in de horlogeband kunt verwerken. Het horloge blijft er hetzelfde uitzien, maar aan de binnenkant van de pols zie je of vluchten zijn vertraagd en welke afspraken er vandaag plaatsvinden.

Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch

Het horlogebandje kreeg gelukkig niet de naam iStrap, maar e-Strap. Het maakt deel uit van de Montblanc Timewalker Urban Speed-collectie en het schermpje lijkt wel wat op een Withings Pulse. Op het schermpje met metalen behuizing ontvang je notificaties en berichten. Ook stuurt de module data van de bewegingssensor door, zodat je stappen kunt tellen. De gegevens worden doorgestuurd naar een bijbehorende iPhone- of Android-app.

Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-horlogeDe horlogeband zelf is gemaakt van leer met koolstof-structuur. Ze noemen het Extreme Montblanc Leather. De elektronische module is gemaakt van staal met een coating van een speciale koolstofvezel, die de eigenschappen heeft van diamant. Het horlogebandje gaat rond de €250kosten. Voor het bijbehorende horloge moet je nog ongeveer het tienvoudige betalen. De e-Strap is geschikt voor alle 42mm en 43mm brede Timewalker-horloges van Montblanc. De oplossing van Montblanc lijkt op de Kairos T-band, een horlogeband waarmee je bestaande horloges iets slimmer kunt maken.

Is dit een geniale oplossing van de horlogemakers? Of is het maar een wanhopige poging om nog relevant te blijven? Wij zijn benieuwd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2015, 10:43
Categorie Accessoires
Onderwerp horloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.