iculture-biz
iCulture Biz

Apple stort zich op software voor gezichtsherkenning

Volgens de Noorse website Mac1.no heeft Apple het Zweedse bedrijf Polar Rose overgenomen. Het softwarebedrijf zou vooral gespecialiseerd zijn in gezichtsherkenning. Dat Apple op zoek is naar dit soort technieken is uit eerdere patenten al gebleken.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

facerecognitionVolgens Zweedse media heeft Apple het softwarebedrijf Polar Rose, gevestigd in Zweden, overgenomen. Polar Rose is gespecialiseerd in gezichtsherkenningssoftware en heeft verschillende programma’s voor smartphones die het mogelijk maken personen via hun gezicht te herkennen. De aankoop door Apple, naar verluidt voor bijna 17 miljoen euro, zou kunnen betekenen dat de software in de toekomst naar de iPhone komt.

Apple Insider meldt dat het bedrijf, dat minder dan twintig werknemers heeft, verschillende producten en diensten aanbiedt die met gezichtsherkenning te maken hebben. Vooral FaceCloud, gezichtsherkenning voor webgebaseerde diensten en FaceLib, de variant voor mobiele telefoons, springen in het oog.

In het filmpje hieronder kun je de gezichtsherkenningssoftware van Polar Rose in werking zien. Recognizr is een Android-app die nadat je een foto van een persoon hebt genomen, dezelfde persoon weer kan herkennen in een video. In de demo zie je hoe het gezicht wordt herkend en zijn/haar sociale netwerken er vervolgens bij gezocht worden.

Daarnaast doet het gerucht de ronde dat de volgende iPhone snelheid en veiligheid als speerpunten heeft. Dat Apple naar manieren blijft zoeken om de beveiliging van de iPhone aan te scherpen is eerder al uit patenten gebleken. Door de front facing camera van de iPhone 4 is de gedachte dat Apple naar manieren kijkt om deze in te zetten voor beveiligingsdoeleinden, lang zo gek nog niet.

Bron: modmyi.com, Techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:43
Categorie Apple
Onderwerpen apps, gezichtsherkenning, iculture biz, overname, recognition

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.