PopKey GIF toetsenbord voor iOS 8

Uh-oh: verstuur GIFjes direct vanaf een iOS 8-toetsenbord

PopKey is geen serieus nieuw toetsenbord voor iOS 8, maar een keyboard waarin je direct grappige reactie-GIFjes bij de hand hebt.

PopKey GIF toetsenbord voor iOS 8Het mag inmiddels wel bekend zijn. Apple maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om hun eigen toetsenborden uit te brengen voor iOS 8. Dat levert nu al toezeggingen op van serieuze spelers op als Fleksy en SwiftKey, die het toetsenbord op je iPhone en iPad slimmer willen maken met nieuwe bedieningsmethoden. Maar gekkere ideeën zijn natuurlijk ook mogelijk. Het PopKey-toetsenbord zorgt ervoor dat je altijd reactie GIFjes bij de hand hebt.

PopKey wordt alvast gepresenteerd in een video. De app neemt het normale toetsenbord van iOS 8 over, maar je hoeft maar op het wereldbolletje links onderin te drukken en je komt in een uitgebreide sectie vol met geanimeerde GIFjes.

Je kan kiezen tussen de laatste GIFjes, populaire animaties en GIFjes die door de app zelf zijn uitgelicht. Ook heb je je eigen favorieten onder de knop. Het is nog niet duidelijk of je die moet verzamelen in de bijbehorende PopKey-app, of dat het automatisch je meest verstuurde GIFjes worden. Bijzonder is dat je vanaf het toetsenbord blijkbaar zelfs een GIF kan uploaden en versturen. Overigens wordt het plaatje niet meteen in het tekstvak gezet. Je kopieert hem en plakt hem dan in het tekstvak. Wellicht is dat een beperking die Apple aan toetsenborden oplegt.

De GIFjes zullen niet in elke app werken. WhatsApp ondersteunt de geanimeerde afbeeldingen bijvoorbeeld niet. Apple’s eigen iMessage wel, Telegram bijvoorbeeld ook. PopKey komt binnenkort uit, vermoedelijk heel dicht op de release van iOS 8 op 17 september. Het wordt vast niet de enige app waarmee je snel afbeeldingen en video’s kan versturen.

Lees ook: Shoot: eindelijk makkelijk GIFjes maken en sturen op iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2014, 17:44
Categorie Apps
Onderwerpen animated gif, gif, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.