Shoot: eindelijk makkelijk GIFjes maken en sturen op iPhone

Shoot is een leuke iPhone-app waarmee je makkelijk je eigen geanimeerde GIFs maakt. De applicatie kan delen naar iMessage en e-mail.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Shoot makkelijke GIF op iPhoneWe gebruiken het woord ‘eindelijk’ niet zo vaak om de komst van een app te beschrijven, maar in het geval van Shoot! mag ie uit de kast. Shoot! is eindelijk een applicatie waarmee je doodeenvoudig eigen geanimeerde GIFjes maakt en verstuurt naar vrienden. Het goede nieuws is dat je er géén nieuwe berichtenapp voor nodig hebt. Shoot verstuurt je oneindig herhalende animaties gewoon via iMessage of e-mail.


Ontwikkelaar Yooshr heeft er iets leuks van gemaakt. Shoot is geen gortdroge camera-app geworden, maar een soort monster dat je bedient. Een grove kartellijn deelt het beeld in twee kanten. Boven zie je het zicht van de camera en tik je om van camera te wisselen. Onderin houd je het oog van het monster ingedrukt om te filmen. Meerdere shots aan elkaar plakken is geen probleem.

Als je tevreden bent, veeg je de bovenste schermhelft omhoog en verstuur je het GIFje via iMessage of e-mail. Door de onderste helft omlaag te trekken, verwijder je de creatie.

Shoot oog indrukken voor GIF Shoot GIF versturen vanaf iPhone

Een probleem van iOS (dat in iOS 8 eindelijk verholpen wordt) is dat GIFjes niet volledig worden ondersteund. Dat is misschien de reden dat Shoot! niet meer deelopties ondersteunt. WhatsApp kan bijvoorbeeld niks met GIF-bestanden en als je ze opslaat in het fotoalbum van je iPhone, houdt de iPhone de GIF nog wel in stand, maar in je fotoalbum zelf zie je de animatie niet. Er is wel een workaround om de GIFjes op te slaan in je eigen fotoalbum en bijvoorbeeld als document te versturen in Telegram, wat wel werkt:

  • Verzend een GIFje via iMessage
  • Houd de verzonden GIF in iMessage op en druk op ‘Bewaar afbeelding’. Hij wordt opgeslagen in je fotoalbum.
  • Voeg hem nu toe in berichten van apps die GIFjes ondersteunen, zoals Twitter, Google Hangouts en de Send Document-functie van Telegram Messenger.

De kracht van Shoot! zit hem niet eens zozeer in de leuke uitstraling van de app. Het zit hem erin dat het makkelijker dan ooit is om GIFjes te maken en dat die eindeloos herhalende animaties allang bewezen hebben gigantisch verslavend te zijn.

Pluspunten

  • Eenvoudig gifjes versturen en opslaan
  • Leuke interface...

Minpunten

  • ... die je wel even moet leren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 12:58
Categorie Fotografie en video
Onderwerp gif
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.