TwitVid verloot een iPhone 3GS aan twitteraars

TwitVid verloot een iPhone 3GS aan mensen die via Twitter een berichtje sturen. TwitVid is een nieuwe dienst, waarbij je video's kunt uploaden en daarbij een berichtje naar Twitter stuurt. De TwidPic voor video dus.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

twitvidWedstrijden waarbij je een iPhone kunt winnen zijn vaak wat twijfelachtig: je moet een hoop persoonlijke gegevens achterlaten om een minieme kans te maken of je ontvangt dure sms’jes. Maar de zojuist aangekondigde wedstrijd van TwidVid kan er wat ons betreft wel mee door: het enige wat je hoeft te doen is het schrijven van een Twitter-berichtje waarin de hashtag #twitviddotcom voorkomt. Over vier dagen wordt de uitslag bekendgemaakt. TwitVid is een nieuwe applicatie waarmee je video’s van de iPhone 3GS via Twitter kunt publiceren.

De ontwikkelaars van TwitVid kopen voor de winnaar een ongebruikte iPhone 3GS en versturen die naar het adres van de winnaar, waar ter wereld die persoon zich ook bevindt. Je hoeft geen gebruiker van TwidVid te zijn om mee te doen en je mag elke tekst twitteren die je maar wilt, als de hashtag er maar in staat.

TwitVidEn nu we het toch over TwitVid hebben: dit is een iPhone-applicatie van start-up Fliggo. Ze willen de TwitPic voor video worden, dus een soortgelijke dienst als de bekende foto-uploaddienst, maar dan voor video’s. In slechts vier dagen blijkt de dienst te zijn opgetuigd, beweerde mede-oprichter Chrys Bader laatst in een artikel op TechCrunch (de iPhone-applicatie duurde vanzelfsprekend iets langer). Na het inloggen in de applicatie met je Twitter-gegevens kun je vanuit de applicatie je video’s uploaden. Dat is op zich niets nieuws, want dat kon ook al met Twittelator Pro. Maar TwitVid heeft grotere plannen: binnenkort komt er bijvoorbeeld de mogelijkheid om je iPhone-camera als webcam te gebruiken. Het berichtje dat je bij de upload typt mag niet langer dan 117 karakters zijn, zodat er nog een linkje naar de video-URL achter past. TwitVid heeft nog iets anders dat handig is: het verstuurt de tweet pas wanneer je video klaar is met uploaden. De maximale uploadgrootte is 1GB of 20 minuten, dus dubbel zo lang als bij YouTube.

Meer info over de wedstrijd: TwitVid

Downloaden: TwidVid (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen twitter, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.