Twitter ontvangt patent op ‘pull to refresh’

Twitter heeft eindelijk het patent op de 'pull to refresh'-methode ontvangen. In 2010 werd het patent al aangevraagd door Loren Brichter.

Pull to RefreshHet Amerikaanse patentbureau heeft Twitter officieel een patent op de ‘pull to refresh’-methode toegewezen. In het patent wordt beschreven hoe je een pagina in een app naar beneden kunt vegen, om zo de informatie die hierin wordt getoond te verversen. De Twitter-applicatie was de eerste app die hier gebruik van maakte, toen hij nog als Tweetie door het leven ging en enkel in handen was van ontwikkelaar Loren Brichter. Deze ontwikkelaar vroeg het patent in 2010 voor het eerst aan.


Na de introductie van ‘pull to refresh’ in Tweetie waren er een hoop iPhone-applicaties die de verversmethode overnamen. Inmiddels zit de truc zelfs in Apple’s officiële Mail-applicatie voor iOS. Ontwikkelaars die ‘pull to refresh’ gebruiken, hoeven zich volgens Twitter geen zorgen te maken over represailles. In 2012 garandeerde Twitter al nooit dergelijke patenten offensief tegen andere ontwikkelaars te gebruiken met behulp van de Innovators Patent Agreement (IPA). Het patent wordt door Twitter enkel ingezet ter verdediging bij mogelijke patentzaken in de toekomst. Vandaag introduceert Twitter een 1.0-versie van deze IPA. Deze moet grotendeels gelijk zijn aan de overeenkomst van afgelopen jaar, maar is enigszins aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.