Sterkere integratie Flickr en Vimeo in iOS 7 verwacht

iOS 7 krijgt diepere integratie met Flickr en Vimeo. Foto's en video's kun je straks makkelijker delen zonder handmatig je wachtwoord in te voeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

flickr-iphone-appWat gaat iOS 7 aan nieuwe functies bieden? Voor Apple een weet, voor ons een vraag. De kans is echter groot dat er een veel sterkere koppeling met sociale netwerken van derden aanwezig is, zoals Flickr en Vimeo. Dat heeft tipgever gezegd, die op de hoogte is van de plannen van Apple. Afgelopen jaar voegde Apple Facebook-integratie toe aan iOS 6. Een jaar eerder werd nauwe Twitter-integratie in iOS 5 toegevoegd. De twee volgende kandidaten zijn Vimeo en Flickr. Via de Instellingen-app van de iOS voer je eenmalig gebruikersnaam en wachtwoord in, waarna je vanuit allerlei apps de mogelijkheid hebt om te delen. Zonder dat je daarbij steeds opnieuw je wachtwoord hoeft in te voeren.

De Flickr-integratie houdt in dat je foto’s met één tap naar Flickr kunt sturen. Flickr-integratie was al aanwezig in de betaalde iPhone-app iPhotoin de App Store. Ook in OS X is het aanwezig. Maar in iOS 7 zal het dieper zijn geïntegreerd in heel iOS. In de Instagram-app moet je nu nog handmatig inloggen met je Flickr-account als je foto’s wilt doorsturen. Straks is dat niet meer nodig. Flickr is sinds gisteren weer volop in het nieuws, nu moederbedrijf Yahoo heeft besloten om de fotodienst weer awesome te maken. Gebruikers met een gratis account krijgen 1 terabyte opslagruimte en de website heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Yahoo CEO Marissa Mayer had eerder dit jaar een afspraak met topmensen van Apple, om Yahoo-integratie in iOS te bespreken. Yahoo levert al informatie voor de standaard Aandelen- en Weer-app in iOS.

Maar niets is zeker. Omdat iOS 7 zich nog in testfase bevindt, kunnen de nu aangetroffen Flickr- en Vimeo-functies in een latere fase weer weggehaald worden. Dat gebeurde bijvoorbeeld in iOS 4, waar Facebook-integratie werd weggehaald en pas in iOS 6 definitief werd toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 13:29
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen firmware, flickr, ios 7, vimeo, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.