Twitter_video

Twitter-app speelt voortaan video’s automatisch af

De Twitter-app voor iPhone en iPad speelt video's voortaan automatisch af, inclusief geluid. Maar je kunt het uitschakelen!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Twitter_videoTwitter gaat video’s die in de tijdlijn staan automatisch afspelen. Standaard staat het ingeschakeld, maar gelukkig heb je de mogelijkheid om de automatisch afspelende video’s uit te schakelen. De functie wordt momenteel uitgerold naar de iPhone-app van Twitter. Android volgt later. Het gaat daarbij om video’s van Twitter, Vine-filmpjes en geanimeerde gif-plaatjes. Twitter schakelt het videogeluid automatisch in en speelt ze schermvullend af.

We vragen ons af of gebruikers hier blij mee zijn, maar Twitter spreekt zelf van meer gebruiksgemak. Voorheen kostte het bekijken van een video op Twitter meerdere schermtaps. Je zal maar net dat ene unieke moment missen, omdat het te lang duurde om op de knoppen te drukken! Tijdens een live sportwedstrijd bijvoorbeeld. Twitter heeft het afgelopen jaar al meerdere veranderingen doorgevoerd om video’s makkelijker te delen en te ontdekken. Nu is het bekijken van video’s aan de beurt. Je hoeft er niets meer voor te doen.

Heb je een magere databundel, dan raden we aan om het afspelen te beperken tot Wi-Fi-netwerken. Ook kun je het automatisch afspelen van video’s helemaal uitschakelen. Je zit dan wel vast aan de o-zo-omslachtige manier om video’s te starten (eerlijk gezegd: het valt wel mee). Omdat de functie automatisch wordt uitgerold, kan het even duren voordat het bij jou zichtbaar is.

Zo schakel je het automatisch afspelen van video’s uit

  1. Open de Twitter-app en selecteer het Ik-tabblad (rechts onderin).
  2. Tik op het tandwieltje naast je Twitterfoto en selecteer ‘Instellingen’ in het lijstje dat verschijnt.
  3. Kijk vervolgens onder ‘Algemeen’ en open ‘Video Autoplay’.
  4. Hier kun je kiezen uit drie opties voor het automatisch afspelen van video’s: Gebruik mobiele data en Wi-Fi, gebruik alleen Wi-Fi, of speel video’s nooit automatisch af.
  5. Selecteer de optie die je wilt en druk op ‘Gereed’ om de wijzingen op te slaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2015, 11:40
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.