Twitter iOS icon

Twitter: ‘We zijn 4 miljoen gebruikers kwijt door iOS 8’

Twitter heeft minder gebruikers dan verwacht, en wijst daarbij naar een wat bijzondere oorzaak: iOS 8. De laatste grote iOS-update zou Twitter maar liefst 4 miljoen gebruikers hebben gekost. Maar hoe?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Twitter iOS iconToen Twitter vannacht de kwartaalcijfers bekendmaakte, bleek het aantal actieve gebruikers niet zo hoog als verwacht. Op het moment telt Twitter 288 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, terwijl er werd gerekend op 295 miljoen mensen. Dat is de schuld van Apple, aldus Twitter-CFO Anthony Noto. Twitter zou 4 miljoen gebruikers zijn kwijtgeraakt door de introductie van iOS 8.

Hoe kan de introductie van een nieuwe iOS-versie gebruikers wegnemen bij Twitter? Het zou alles te maken hebben met veranderingen in Safari voor iOS. De koppelingen-pagina van de browser toonde in iOS 7 automatisch de laatste tweets van ingelogde Twitter-accounts op je iPhone of iPad. Omdat deze tweets werden geladen, gebruikte Safari je Twitter-account en werd je herkend als een actieve gebruiker. De tweets worden vanaf iOS 8 echter niet meer geladen, waardoor minder gebruikers door Twitter als actief worden bestempeld.

Twitter wijst daarnaast op een iOS 8-bug. Gebruikers die ingelogd waren met hun account vanuit de iOS-instellingen, konden soms niet de Twitter-app te starten. Hierdoor konden gebruikers hun accounts niet actief gebruiken.

De verkoop van de iPhone 6 zou ook een belangrijke rol hebben gespeeld bij de lagere gebruikerscijfers. Maar liefst 1 miljoen gebruikers zouden een nieuwe iPhone hebben gekocht, waarna ze niet meer bij Twitter zijn ingelogd. Ze zijn hun wachtwoorden vergeten, of installeerden de app soms gewoon niet meer.

Lees ook: Dossier: Twitter voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2015, 9:47
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.