Twitpic-app voor iPhone verdwijnt, foto’s blijven bestaan

De Twitpic-apps voor iPhone en Android verdwijnen, maar de foto's blijven bestaan. Twitter heeft op het laatste moment Twitpic gered.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

twitpic-fotoTwitpic heeft een roerige periode achter de rug. Na een conflict over merknamen met Twitter kondiden ze in september aan te zullen stoppen. Later bleek dat ze een bedrijf hadden gevonden, dat geïnteresseerd was in een overname en ervoor zou zorgen dat Twitpic gewoon zou blijven bestaan. De deal ging niet door en het was onduidelijk wat er verder met Twitpic zou gebeuren. Op het laatste moment is er nu toch nieuws: Twitter heeft Twitpic overgenomen en belooft dat de oude foto’s online beschikbaar blijven. Maar de app verdwijnt wel.

Die app had ook nogal wat voeten in de aarde. Halverwege 2012 schreven we: Twitpic brengt alsnog eigen iPhone-app uit. In dat artikel valt te lezen:

Het was altijd de meest uitgeklede, simpele uploaddienst om snel foto’s op Twitter te publiceren. Twitpic bood geen trending foto-onderwerpen of uitgebreide archieffuncties (zoals Mobypicture) en ook geen systeem waarmee je punten kon sparen (zoals Lockerz). Misschien dat Twitpic daarom in een penibele situatie kwam toen Twitter zelf een foto-uploadsysteem, ongeveer zo uitgekleed als Twitpic, introduceerde.

twitpic-gracht-amsterdam twitpic-amsterdam

Misschien was het wel Apple, die uiteindelijk de doodsteek aan Twitpic toebracht, door in iOS 5 een nauwere samenwerking met Twitter toe te voegen. Het gebruik van een externe fotodienst was daardoor helemaal niet meer nodig.

De domeinnaam en de foto’s blijven dus bestaan, maar het is niet langer mogelijk om nieuwe foto’s te uploaden. Ook zijn de iPhone- en Android-apps van Twitpic uit de online winkels gehaald. Je kunt als Twitpic-gebruiker nog steeds inloggen op je profiel en je oude foto’s wissen, exporteren of je account verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2014, 11:32
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.