Twitpic brengt alsnog eigen iPhone-app uit

De foto-upload service Twitpic voor Twitter heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. Daarmee kan je foto's bewerken en uploaden of video's naar de dienst uploaden en die meteen terugzien in de timeline van laatste Twitpic-beelden.

Twitpic iPhone iPod touch uploadenHet was altijd de meest uitgeklede, simpele uploaddienst om snel foto’s op Twitter te publiceren. Twitpic bood geen trending foto-onderwerpen of uitgebreide archieffuncties (zoals Mobypicture) en ook geen systeem waarmee je punten kon sparen (zoals Lockerz). Misschien dat Twitpic daarom in een penibele situatie kwam toen Twitter zelf een foto-uploadsysteem, ongeveer zo uitgekleed als Twitpic, introduceerde. Nu heeft de dienst alsnog een applicatie uitgebracht waarin je foto’s met de dienst kan uploaden en terugzien, en voegt het voor het eerst wat franje toe.

In tegenstelling tot de genoemde concurrerende diensten, heeft Twitpic nooit eerder een eigen iPhone-app uitgebracht. De nieuwe app die nu alsnog in de App Store is uitgekomen, is wat dat betreft een stap uit de richting die de dienst aanhield. Het motto van de dienst lijkt niet langer meer ‘zo simpel mogelijk’. Dat zie je terug in de app, die functies biedt die op de website nog niet te vinden zijn. De voornaamste is dat je je eigen Twitter-timeline bestaande uit Twitpic-foto’s kan terugvinden. Je ziet daarbij enkel de foto van iemand met de afzender erboven. De bijbehorende tweet lees je als je de foto opent. Die verschijnt ongeveer een seconde na het weergeven van de foto in beeld.

Ook aan de foto-upload kant waagt Twitpic zich aan enige franje. De dienst maakt gebruik van de uploadmodule van Aviary en dat betekent dat je een aantal bewerkingsmogelijkheden hebt. Zo heb je de keuze uit tien kleurenfilters naast je originele kleuren en kan je een foto optimaliseren met een automatisch, dag- of nachtfilter. Je kan een foto bijsnijden waar nodig, de helderheid aanpassen en je kan een plaat kantelen. Eenmaal uit de module zie je nog één keer het resultaat voordat je op de gebruik- of terugknop drukt. Na de eerstgenoemde kan je natuurlijk nog een tweet bij de foto schrijven. Behalve foto’s, kan je ook video’s uploaden met de Twitpic-app en dat gaat verrassend goed en snel. Hiermee scoort Twitpic punten.

De Twitpic-app voelt stabiel aan, wat foto’s bewerken en video’s uploaden prettig maakt. De timeline-functie laadt helaas – en dan nog met enige moeite – enkel foto’s van het laatste uur in onze testsessie. Je kan op Load More drukken om meer foto’s te zien, maar dat levert in onze test niks op. Wel ververst de timeline adequaat. Overige functies van Twitpic zijn een tabblad met foto’s van beroemdheden die de dienst gebruiken en met de knop rechtsboven zie je een overzicht en het aantal van je zelf geüploadde foto’s en video’s. Op de Twitpic-app is aldus weinig aan te merken, maar de vraag is of hij niet een beetje te laat komt.

Downloaden: Twitpic (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2012, 12:32
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen twitter, uploaden, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.