True Tone op MacBook en extern scherm

True Tone werkt ook op externe Mac-schermen (maar niet op alle)

Apple biedt voor het eerst True Tone aan op de Mac. Het bijzondere is dat het ook op aangesloten externe schermen werkt, maar alleen op specifieke modellen.

True Tone voor externe schermen

In de MacBook Pro 2018 vind je voor het eerst een True Tone-scherm, die meekleurt naar gelang het omgevingslicht verandert. Verrassend is dat die kleurverandering niet alleen op het MacBook-scherm zichtbaar is, maar ook op externe schermen. Je hebt er echter wel een LG Ultrafine 4K of 5K of een Apple Thunderbolt-scherm voor nodig.


Dat valt te lezen in een supportdocument dat Apple vrijdag beschikbaar stelde. Daarin staat dat True Tone-technologie werkt op het interne display, maar ook op Apple’s eigen Thunderbolt Display uit 2011. Je moet hiervoor wel een Thunderbolt 3-naar-2 adapter (59 euro) hebben. Het aanvinken van een vakje is voldoende. Daarna zullen de kleuren ook op je aangesloten scherm dynamisch worden aangepast.

True Tone macOS inschakelen

Het is nog onduidelijk of de functie ook werkt als je de MacBook Pro dichtgeklapt in een houder zet, omdat dan de sensoren voor het omgevingslicht niet hun werk kunnen doen.

Het werkt ook met de LG Ultrafine 4K en 5K displays, die in samenwerking met Apple zijn ontwikkeld als alternatief voor de al wat ouder wordende Thunderbolt- en Cinema-schermen:

Heb je een ander beeldscherm aangesloten, dan is de kleurverandering niet zichtbaar. Dat het ook op externe Mac-schermen werkt maakt duidelijk dat er via de Thunderbolt-aansluiting en USB 3.1 type C extra informatie doorgestuurd kan worden naar een aangesloten scherm. Via HDMI en DisplayPort werkt het kennelijk niet.

True Tone werd voor het eerst gebruikt in de 9,7-inch iPad Pro en zorgt ervoor dat de witbalans steeds hetzelfde lijkt, onafhankelijk van het omgevingslicht van het scherm. Daarbij kleur het scherm automatisch mee. Neem je de iPad bijvoorbeeld mee naar een omgeving met veel geel of blauw licht, dan past het scherm zich erop aan zodat het voor het menselijke oog ‘natuurlijk’ eruit ziet. True Tone probeert op die manier de aanpassingen die het menselijk oog doet te compenseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2018, 9:22
Bron Bron Apple Support
Categorie Mac & macOS
Onderwerp true tone
Device MacBook Pro
Software macOS
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.