Pebble Steel

Pebble Steel: metalen variant op smartwatch Pebble onthuld

Pebble heeft op CES 2014 de Pebble Steel aangekondigd, een metalen variant op de smartwatch Pebble.

Pebble SteelSmartwatch-maker Pebble heeft op accessoirebeurs CES 2014 de Pebble Steel aangekondigd. Dit nieuwe Pebble-model heeft een metalen frame in plaats van een plastic behuizing. Het horlogescherm wordt nu bovendien beschermd met steviger Gorilla Glass. De metalen Pebble verschilt voornamelijk in uiterlijk van het eerste model: qua functies en specificaties is de Pebble verder gelijk gebleven. Eén nieuwe functie is wel uniek voor de Pebble Steel: het horloge heeft een meerkleurig LED-lampje dat aangaat tijdens het opladen, dat in de toekomst mogelijk op andere manieren wordt gebruikt.

De Pebble Steel kan worden geleverd met een metalen bandje, maar je kunt ook kiezen voor een lederen alternatief. Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen horlogeband aan de Pebble te bevestigen. Met het nieuwe uiterlijk ziet de Pebble Steel er wat algemener uit dan het origineel, maar het horloge blijft wel herkenbaar dankzij de voorop gedrukte merknaam Pebble.

De Pebble Steel zal worden verkocht voor 250 dollar, 100 dollar meer dan waar de originele Pebble voor wordt verkocht. Het horloge kan net als de eerste versie worden besteld op de officiële website. De eerste exemplaren worden op 28 januari verzonden.

Pebble onthulde op CES ook dat eind januari de Pebble App Store zal worden geopend, met daarin applicaties speciaal bedoeld voor het horloge. Deze apps download je via de Pebble iOS-app, waarna je ze via Bluetooth naar het horloge stuurt. Tijdens de presentatie werd gesproken over apps van Foursquare, Yelp, Mercedes-Benz, GoPro en iControl. Ook het Amerikaanse Pandora en ESPN zouden Pebble-apps ontwikkelen.

Op het moment wordt de grote 2.0-update voor het horloge getest. Deze geeft watchapp-ontwikkelaars ondermeer toegang tot de bewegingssensoren van de smartwatch, waardoor apps zoals LetsMuv in staat zullen zijn stappen van gebruikers bij te houden en door te geven aan het horloge.

Lees ook: Eerste indruk: Pebble smartwatch en Review: Pebble smartwatch, zes weken later.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 20:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces 2014, pebble, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.