New York Times: ‘iPad met 7,85-inch scherm komt, veel goedkoper dan huidige iPad’

De New York Times beweert dat Apple een 7,85-inch tablet gaat maken. Deze iPad mini wordt nog dit jaar aangekondigd en wordt aanmerkelijk goedkoper dan de huidige iPad.

ipad mini nytVolgens The New York Times gaat Apple een 7,85-inch tablet uitbrengen, om consumenten tegemoet te komen die verschillende schermformaten willen. NYT sluit zich daarmee aan bij een rijtje gerenommeerde nieuwsbronnen zoals The Wall Street Journal en Bloomberg, die eerder al schreven over een iPad mini. De nieuwe iPad zal beduidend minder kosten dan de huidige iPad, die voor €479 in de winkel ligt. NYT beroept zich op informanten die kennis hebben van het project, maar niet met naam genoemd willen worden. Het is opvallend dat geruchten over een kleinere iPad steeds naar buiten komen op momenten dat Google belangrijk nieuws over de Nexus 7 te melden heeft. Sinds dit weekend wordt de eerste lichting van de Nexus 7 verstuurd naar klanten.

Die toevallige samenloop van omstandigheden heeft bij sommige websites al tot cynische reacties geleid. Het kan niet anders dan dat Apple zelf de informatie heeft gelekt naar de New York Times, meldt 9to5mac. Precies op het moment dat de pre-order voor Google’s 7-inch tablet van start ging, kwamen Bloomberg en WSJ op de proppen met geruchten over een 7-inch iPad. NYT viel buiten de boot, omdat ze bezig waren met een serie kritische artikelen onder de naam iEconomy, zo redeneert de site.

Helaas weet NYT nauwelijks iets nieuws toe te voegen aan de bestaande geruchten, behalve dan dat de iPad mini veel goedkoper wordt. De kleinere iPad wordt nog dit jaar aangekondigd, al is nog onduidelijk of het product meteen dit jaar op de markt komt. De kans dat er een retinascherm in zit, is niet zo groot. Een kleinere iPad zou een rechtstreekse concurrent zijn voor de Nexus 7 van Google en de Kindle Fire, die beide voor rond de 200 dollar worden verkocht.

Een ander interessant punt uit het artikel van NYT is dat Apple bij het ontwikkelen van de eerste tablet-prototypes (rond 2005-2006) aanvankelijk een apparaat met 7-inch scherm in gedachten had. Dit werd gezegd door een voormalig engineer, die betrokken was bij het maken van een kleiner prototype. Steve Jobs vond de tablet te klein en zag alleen toepassingsmogelijkheden in internetten op het toilet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2012, 9:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.