TouchBase ontwikkelt slim iPhone-visitekaartje voor aanraakscherm

TouchBase heeft een visitekaartje ontwikkelt dat met je iPhone verbindt met behulp van het aanraakscherm.

TouchBase visitekaartjesiPhone-ontwikkelaars proberen al sinds de vroege dagen van de App Store een manier te bedenken waarop je snel contactinformatie met anderen kunt uitwisselen. De makers van TouchBase hebben een nieuwe methode bedacht, die ook goed van pas komt bij ouderwetse zakencontacten die je tegenkomt. Door een speciaal, papieren visitekaartje tegen je iPhone te drukken wordt de contactinformatie automatisch ingelezen. Dit doet de bijbehorende TouchBase-app zonder draadloze verbindingen, maar met je scherm.

De visitekaartjes van TouchBase hebben achterop een patroon gemaakt van touchgevoelige inkt. Dit patroon wordt door de app ingelezen met behulp van het iPhone-aanraakscherm, waarna de gekoppelde contactinfo op de iPhone wordt getoond. Nog een voordeel: de kaartjes gebruiken een webapp, waardoor nagenoeg ieder mobiel platform er gebruik van kan maken.

Op het moment kun je de TouchBase-kaartjes nog niet in een webshop bestellen. In plaats daarvan kun je op Indiegogo minstens 25 dollar doneren om in mei dit jaar een pakket te ontvangen. Tenminste: als het project slaagt. De makers hopen op 30.000 dollar, wat ze in iets meer dan een maand proberen in te zamelen.

Ben je niet bereid om geld te steken in touchgevoelige visitekaartjes, dan zijn er ook simpelere alternatieven. Je kunt een ‘ouderwets’ kaartje immers ook inscannen met apps zoals Evernote.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QVU_eWaFUT8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 10:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, visitekaartje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.