Flipagram voor iPhone laat je nu voice-over inspreken bij fotovideo’s

Het populaire Flipagram voor iPhone laat je nu voice-overs bij fotovideo's inspreken. Ook handig: je kan nu foto's eenvoudiger sorteren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

flipagramHet gaat goed met Flipagram, de app die als een van de weinigen succesvol bleek in het genre korte fotovideo’s maken. Waar de applicatie in herfst van 2013 nog maar 200.000 maandelijkse gebruikers had, waren dat er naar verluidt afgelopen december al 10 miljoen. Niet gek dus, dat de start-up achter het vrolijke Flipagram volgens de Wall Street Journal op zoek is investeringen die in de tientallen miljoenen lopen en het bedrijf in totaal op 300 miljoen dollar zouden waarderen. Tegelijk krijgt de populaire video-app steeds meer leuke functies, zoals de nieuwe optie om voice-overs bij je verhalen in te spreken.

flipagramIn Flipagram kon je al foto’s en muziek tot een video samenpakken, maar nu kan je daar dus nog een pratende of zingende voice-over aan toevoegen. Daarnaast heeft de app een nieuwe functie waarmee je foto’s die je aan een video’s wil toevoegen – door de app ‘momenten’ genoemd – eenvoudiger kan vinden. Om bepaalde foto’s te vinden kun je foto’s op albums, mensen, plaatsen en tijden laten sorteren. Als je bijvoorbeeld een Flipagram van een strandwandeling wil maken tik je gewoon op ‘Places’ en daarna op ‘Zandvoort’. Je ziet nu alle foto’s die op deze locatie zijn gemaakt bij elkaar en kunt dus makkelijk kiezen welke daarvan je in jouw korte video wil opnemen.

Sinds de vorige update van Flipagram kan je videocreaties rechtstreeks doorzetten naar Instagram, Facebook en Tumblr. Nu is daar een handige functie aan toegevoegd. Je kan nu namelijk het bijschrift van jouw Flipagrams bewerken voordat je een bericht naar een sociaal netwerk deelt. Wel zo praktisch als je jouw Flipagram alleen nog een werktitel had gegeven en liever een leuk bijschrift maakt. De winning streak van Flipagram is trouwens niet alleen in het buitenland gaande: in Nederland is de app al tijden in de top meest gedownloadde gratis apps te vinden.

Downloaden: Flipagram (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:29
Onderwerpen flipagram, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.