TomTom op iPhone blijkt (zoals verwacht) nep

We hadden eerder al twijfels geuit over de echtheid, maar de foto waarop een iPhone met TomTom en een gps-ontvanger werd getoond, blijkt inderdaad nep. De maker gebruikte een streepjescode van een bekende iPod-fake.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het was al te verwachten: het ‘fotobewijs’ waaruit we zouden moeten concluderen dat TomTom een gps-accessoire voor de iPhone in de maak heeft, blijkt niet echt. De maker blijkt een cruciale fout te hebben gemaakt: de streepjescode op de gps-ontvanger, die aan de onderkant van de iPhone zou moeten worden ingeplugd, blijkt overeen te komen met die van een bekende iPod-fake.

Engadget, die het ‘nieuwtje’ de wereld in stuurde, zegt nu dat de tipgever een grafisch ontwerper is, die in het verleden wel vaker nepfoto’s van Apple-producten heeft gemaakt. Dezelfde persoon maakte bijvoorbeeld vorig jaar een fullscreen iPod Video.
Toch hebben de reacties op deze TomTom-fotoconstructie wel laten zien, dat er overweldigende belangstelling bestaat voor een navigatie-oplossing op de iPhone. En dan liefst iets beters dan de lokatiebepaling op 10 tot 30 meter, die Navizon op dit moment biedt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:04
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen gps, Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.