TomTom op iPhone blijkt (zoals verwacht) nep

We hadden eerder al twijfels geuit over de echtheid, maar de foto waarop een iPhone met TomTom en een gps-ontvanger werd getoond, blijkt inderdaad nep. De maker gebruikte een streepjescode van een bekende iPod-fake.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het was al te verwachten: het ‘fotobewijs’ waaruit we zouden moeten concluderen dat TomTom een gps-accessoire voor de iPhone in de maak heeft, blijkt niet echt. De maker blijkt een cruciale fout te hebben gemaakt: de streepjescode op de gps-ontvanger, die aan de onderkant van de iPhone zou moeten worden ingeplugd, blijkt overeen te komen met die van een bekende iPod-fake.


Engadget, die het ‘nieuwtje’ de wereld in stuurde, zegt nu dat de tipgever een grafisch ontwerper is, die in het verleden wel vaker nepfoto’s van Apple-producten heeft gemaakt. Dezelfde persoon maakte bijvoorbeeld vorig jaar een fullscreen iPod Video.
Toch hebben de reacties op deze TomTom-fotoconstructie wel laten zien, dat er overweldigende belangstelling bestaat voor een navigatie-oplossing op de iPhone. En dan liefst iets beters dan de lokatiebepaling op 10 tot 30 meter, die Navizon op dit moment biedt.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.