Eigen muziekstation met Orb op de iPhone

Met Orb Winamp Remote kun je op afstand toegang krijgen tot je muziekcollectie en de mediabestanden ook draadloos streaming afspelen. Alleen geschikt voor Windows-gebruikers met een iPhone!

WinampMet Orb kun je mediabestanden op de computer thuis naar de iPhone streamen. Je maakt verbinding via de Safari-webbrowser waarbij je iPhone als het ware een afstandsbediening wordt. Het resultaat is vergelijkbaar met de Slingbox, maar je hebt er geen speciale hardware voor nodig. Streams worden in MP4-formaat op je iPhone of iPod touch afgeleverd. Je kunt ook een link naar een mediabestand via SMS naar een vriend(in) sturen, die daarna ook naar de muziek kan luisteren.

Om het te kunnen gebruiken moet je Winamp Remote op de pc installeren. Daarbij maak je ook alvast een gebruikersnaam en wachtwoord aan. vervolgens ga je op de iPhone naar http://winamp.orb.com, je logt in met de zojuist aangemaakte combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord en kunt bladeren door je muziek. Lijstjes met best gewaardeerde, meest gespeelde, recent afgespeelde en recent toegevoegde muziek zijn zichtbaar, maar je kunt ook bladeren op artiest, album, genre en dergelijke. Handig is ook dat je bij het luisteren verder kunt gaan bij waar je bent gebleven, wat vooral bij audioboeken van pas komt. De tracks worden getoond met albumhoesje en eventuele waardering, die je ook nog vanaf de iPhone kunt invoeren.

Helaast werkt Orb Winamp Remote alleen onder Windows en heb je voor ononderbroken geluidskwaliteit toch wel een Wi-Fi-verbinding nodig.

Hieronder is in een video te zien hoe het werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2007, 14:14
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.