Laatste horde genomen voor jailbreak iPhone 4S op 5.0.1 (jailbreak)

De laatste horde voor de jailbreak van de iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5.0.1 is genomen. De jailbreak wordt binnen enkele dagen verwacht.

iPhone 4S jailbreakDankzij de hulp van @planetbeing en @saurik is de laatste horde genomen, die de jailbreak van de iPhone 4S en de iPad 2 nog in de weg stond. De hackers waren al enige tijd op zoek naar een zogenaamde injection vector voor de iPhone 4S en iPad 2, die hen in staat zou stellen om hun eigen code uit te voeren door aan de sandbox van Apple te ontsnappen. Nu deze laatste horde is genomen verwacht @pod2g dat de jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5.0.1 binnen enkele dagen beschikbaar kan worden gesteld.

Voordat de jailbreak beschikbaar kan worden gemaakt zullen de hackers hun proof of concept (PoC) code nog wat moeten opschonen en testen. Daarna kan deze code gecombineerd worden met de exploits die eind december 2011 al gebruikt werden om de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad untethered te jailbreaken op iOS 5.0.1. Ook de jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 zal untethered zijn, wat betekent dat je zonder verdere beperkingen je toestel kunt rebooten na het uitvoeren van een jailbreak.

Als je een iPhone 4S of iPad 2 hebt die momenteel nog op iOS 5.0 draait word je aangeraden om te updaten of herstellen naar iOS 5.0.1 nu dat nog mogelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 12:15
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, iPhone 4s, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.