‘Toekomstige iPhone heeft slimme beschermklep voor luidsprekers’

Apple beschrijft in een nieuw patent hoe de iPhone-luidsprekers afgeschermd kunnen worden, zodat ze niet beschadigd raken bij een val.

iPhone 5 speakerJe iPhone zit vol met kwetsbare onderdelen, die Apple op steeds meer manieren probeert te beschermen. Zo komen er geregeld geruchten voorbij over een iPhone 6 gemaakt van saffierglas, waardoor het scherm veel minder snel bekrast raakt. In een nieuwe patentaanvraag beschrijft Apple hoe ook de audiocomponenten van de iPhone beschermd kunnen worden, door de onderdelen met een beschermklep af te dekken als je ze niet gebruikt.

Gebruik je de luidsprekers en microfoons van de iPhone niet, dan worden de kleine openingen in je iPhone automatisch afgedekt. De iPhone gebruikt bewegingssensoren en andere onderdelen om te zien wanneer de gevoelige onderdelen afgedekt moeten worden. Uiteraard kan iOS zelf ook prima een signaal geven: voer je een telefoongesprek, dan weet de iPhone immers dat je de microfoon en telefoonluidspreker nodig hebt.

iPhone speaker beschermklep patent

Een afgeschermde luidspreker of microfoon kan volgens Apple beter tegen een valpartij, sterke windvlagen en veranderingen in de luchtdruk. Het systeem zou zelfs water kunnen tegenhouden, waardoor de kleppen een eerste stap zijn richting een waterdichte iPhone. Door te detecteren wanneer bijvoorbeeld de luchtdruk ongunstig is, kan een iPhone ook automatisch de beschermkleppen activeren. Hier zie je vervolgens weinig van: de kleppen zitten onder de behuizing van de iPhone.

Het patent werd door Apple aangevraagd in november 2012, een paar maanden na de onthulling van de iPhone 5. Sindsdien hebben we er vrij weinig van teruggezien. Wellicht dat we in de iPhone 6 de nieuwe techniek gebruikt zien worden: deze krijgt een nieuw ontwerp, wat Apple de vrijheid geeft om grootschalige onderdelenwijzigingen te maken. Het is echter net zo goed mogelijk dat het idee in de ijskast is verdwenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2014, 21:15
Categorie iDevices
Onderwerpen luidspreker, microfoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.