Tizi tv-hotspot: mobiel tv-kijken op je iPad

De tizi is een mobiele TV Hotspot van Equinux, waarmee je 3,5 uur televisie kunt kijken via DVB-T, DTT en TNT in Europa. De hotspot kost 150 euro en werkt alleen met ongecodeerde tv-programma's.

tizi tv hotspotEquinux heeft een mobiele TV Hotspot voor de iPhone en iPad aangekondigd. Naar eigen zeggen zijn ze de eerste in Europa die zo’n TV Hotspot voor DVB-T, DTT en TNT in Europa aanbieden. De tizi levert digitale tv-programma’s en stuurt ze via Wi-Fi door naar je iPhone of iPad. Kabels en adapters komen er niet aan te pas. Je schakelt het kastje aan, kiest tizi’s voorgeconfigureerde Wi-Fi-netwerk en start een app. Je kunt meteen gaan kijken. De batterij van het apparaat gaat tot 3,5 uur mee en is vervangbaar.

Opladen kan via een usb-poort op je laptop of de iPad-laadkabel. Tijdens het gebruik geeft een ledlampje het actuele batterijniveau aan. Om tizi te kunnen gebruiken heb je een iPad met iOS 3.2 nodig. De app is al voorbereid op iOS 4.2 voor de iPad, maar je mag natuurlijk ook een iPhone 3GS of 4 met iOS 4 gebruiken. Een derde of vierde generatie iPod touch mag overigens ook.

De beelden zijn te bekijken in landschaps- en portretweergave. Het apparaat ondersteunt alleen niet-geëncrypte tv-signalen volgens de genoemde protocollen (DVB-T, DTT, TNT) en is alleen in Europa te gebruiken. HD-functies en DVB-T2 zijn niet beschikbaar. Dat betekent dat je in ieder geval Nederland 1, 2 en 3 kunt ontvangen, maar het merendeel van de zenders die je bijvoorbeeld via Digitenne kan krijgen, kun je niet ontvangen.

Je moet het geld er wel voor over hebben om dit speeltje aan te schaffen: hij kost €149,95.

Downloaden: tizi.tv (benodigde app – gratis)
Meer info: tizi

equinux tizi ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2010, 15:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen hotspots, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.