Tips van lezers: het RiP Dev-imperium, synchroniseren met CalTodo, Chess With Friends en alles updaten in de App Store

Vier tips van iPhoneclub-lezers: RiP Dev zou wel eens bezig kunnen zijn om een eigen App Store-concurrent op te bouwen, CalTodo is een handig programma voor synchroniseren van taken en met Chess With Friends kun je schaken met vrienden. Tip 4 heeft betrekking op de App Store.

rip-devVanochtend schreven we over Pusher, het jailbreaktool van RiP Dev. Tipgever Simon Hania heeft het idee dat RiP Dev bezig is een parallel ecosysteem op te bouwen, waardoor de App Store echte concurrentie krijgt. Ga maar na: ze bouwen een zogenaamd veilige en makkelijke jailbreakmethode (Pusher), ze kunnen de software distribueren via Installer, dat ze hebben overgenomen. En ze hebben een betaalmethode via eSellerate die ook tijdgebaseerd kan zijn, zodat je maand- of jaarabonnementen voor software kunt afsluiten. Kortom: alles is voorhanden, maar RiP Dev heeft zo’n enorme achterstand dat ze voorlopig nog geen echte bedreiging vormen voor de App Store.


caltodoJeroen heeft een applicatie gevonden voor het synchroniseren van taken. CalTodo is volgens hem de eerste app die todo’s uit iCal kan synchroniseren met je iPhone. In de agenda van de iPhone verschijnen alleen gebeurtenissen met een tijd en datum. Taken zonder tijd- of datumaanduiding worden vanuit iCal niet getoond. CalTodo lost dat op, maar je zult er wel een aparte server-applicatiee voor Mac OS X Loepard voor moeten installeren. Op je iPhone installeer je CalTodo en samen synchroniseren ze de taken via Wi-Fi. Je kunt op de iPhone ook taken aanmaken, bewerken en wissen.
Chess With FriendsTe koop voor €0,79 in de App Store (helaas denkt de ontwikkelaar in de App Store-omschrijving dat Nederlanders graag Duits lezen).

Lennart heeft Chess with Friends ontdekt: een gratis schaakspel, waarbij je via Wi-Fi tegen anderen kunt spelen. Je kunt ook via 3G met willekeurige anderen spelen of iemand uit je contactenlijst uitnodigen voor een spelletje schaak. Grappig is ook dat je asynchroon schaak kunt spelen, zodat een schaakpartij vele dagen kan duren omdat je niet meteen hoeft te reageren met een tegenzet. Heb je geen vrienden die van schaken houden, dan kun je ook tegen AI-persoonijkheden spelen, gemodelleerd naar virtuele grootmeesters. Chess With Friends is gratis in de App Store te vinden.

Werk alles bijEn tenslotte nog een handigheid in firmware 2.2 dat we tot nu toe over het hoofd hebben gezien: sinds firmware 2.2 is het weer mogelijk om alle updates in de App Store in één keer bij te werken. In firmware 2.1 was die mogelijkheid verdwenen omdat het teveel problemen opleverde bij het updaten. Axel Polfliet zag dat de optie nu weer terug is en stuurde een tip via het contactformulier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2008, 13:34
Categorie iDevices
Onderwerpen rip dev, schaken, todo
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.