BigBoss waarschuwt voor Pusher: blokkeert installatie van Cydia

Pusher, de nieuwe jailbreakmethode van RiP Dev, is volgens BigBoss niet aan te raden omdat het voorkomt dat je nog langer Cydia kunt installeren. Cydia is de grootste concurrent van Installer, dat ook door RiP Dev wordt gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

pusherPusher is een nieuwe tool waarmee je Installer.app op je iPhone kunt installeren. Het is sinds anderhalve dag verkrijgbaar via het RiP Dev Team. Maar jailbreak-kenner BigBoss is helemaal niet zo blij met deze nieuwe methode: hij heeft een waarschuwing op zijn website gepubliceerd. Volgens BigBoss zorgt Pusher ervoor dat het onmogelijk wordt om nog Cydia te installeren. Niet toevallig is dat de grootste (en enige) concurrent van Installer.

BigBoss raadt aan om de jailbreakmethode van het iPhone Dev Team te gebruiken. Installer is op dit moment nog niet erg nuttig, omdat de meeste packages tegenwoordig in Cydia te vinden zijn. Installer levert slechts 8% van wat in Cydia te vinden is. Met de jailbreak van het Dev Team kun je Cydia en Installer naast elkaar gebruiken. Een ander punt is dat Pusher beweert anders te werken dan Pwnage/QuickPwn, waardoor je garantie niet in gevaar komt. Maar volgens BigBoss is dat niet het geval. Officieel gezien is je garantie niet meer geldig zodra je een jailbreak uitvoert, maar door je iPhone in iTunes te herstellen wordt de jailbreak ongedaan gemaakt en kun je weer normaal gebruikmaken van de garantie.

Verder geeft BigBoss nog aan, dat Pusher niet geschikter is voor nieuwe gebruikers dan de methode van het iPhone Dev Team, maar dat is volgens BigBoss evenmin het geval. Het lijkt er dus op dat RiP Dev’s jailbreakmethode Pusher niet meer was dan een poging om de oude positie van Installer terug te veroveren van Cydia.

Via: BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:33
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.