Tip: langere iPhone-batterijduur door uitloggen App Store-account

LBi Lost Boys ontdekte een oplossing voor het batterijprobleem van de iPhone onder iOS 4.3. Log uit met je App Store-account, dan gaat je batterij veel langer mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

app-store-accountDat de batterij bij veel mensen onder iOS 4.3 sneller leeg is weten we inmiddels. Ook weten we dat de oplossing kan liggen in het uitschakelen van de Ping-functie. Maar wat als het uitschakelen van Ping niets oplevert? Bij LBi Lost Boys liepen ze ook tegen dat probleem aan en besloten op onderzoek uit te gaan. Via Netstat zagen ze dat er vanaf de iPhone steeds connecties naar push.apple.com werden gemaakt. Maar uitschakelen van push-berichten leverde ook niets op. Wat wel de oplossing bracht, was uitloggen van het App Store-account op de iPhone. Bij LBi Lost Boys, waar ze tachtig iPhones in gebruik hebben, leidde dit tot een normale batterijduur.

Daarom deze tip, waarbij we graag in de reacties horen of het geholpen heeft:

  1. Ga naar Instellingen > Store en tik op je gebruikersnaam.
  2. Tik op ‘Log uit’.

Zodra je een app hebt aangeschaft zul je wel weer handmatig moeten uitloggen. Het is misschien even wat meer werk, maar als je iPhone voortaan een hele werkdag meegaat, is het de moeite.

Lees ook: Tips voor een langere batterijduur.

Tipgever: Erwin van LBi Lost Boys

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2014, 15:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen batterij, ervaringen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.