Smart Cover ook op iPad 1 te gebruiken

De Smart Cover voor de iPad 2 is ook geschikt voor de iPad 1. Je hoeft alleen wat magneetjes aan de zijkant te plakken. Ook kun je de cover oprollen om deze als videohouder te gebruiken.

smart coverBezitters van de eerste generatie iPad kijken misschien jaloers naar mensen die een iPad 2 met Smart Cover hebben aangeschaft. Dat willen zij ook! Met een eenvoudige hack blijkt het te realiseren. De Smart Cover is in feite een afneembare screenprotector, die met magneten vastzit aan de iPad 2. In de cover zijn 21 magneten verwerkt en in de iPad 2 zitten nog eens 10 magneten. Daar zit ook meteen het probleem, want standaard werkt de Smart Cover niet door het ontbreken van magneten in de eerste generatie iPad. Je kunt het echter oplossen door vier kleine magneetjes te kopen, die je met superlijm aan de zijkant van de iPad plakt.

Durf je het niet aan, dan kun je ook doorzichtig plakband gebruiken. De magneetjes zijn asymmetrisch verdeeld over de zijkant van de iPad 1 en na bevestiging kun je de cover ook oprollen. Omdat de verzendkosten van de magneetjes duurder zijn dan de aanschafprijs, raadt bedenker Dan Provost aan om ze met meerdere mensen te bestellen. Nog meer gebruiksideeën nodig? Je kunt de Smart Cover ook als koelkastmagneet gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2011, 20:47
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.